Τα πάνω-κάτω στους μισθούς χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται να φέρει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον εξορθολογισμό των ειδικών μισθολογίων. Το σχέδιο νόμου θα ψηφιστεί κατά πάσα πιθανότητα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και θα επιφέρει αλλαγές στις απολαβές 250.000 υπαλλήλων του δημόσιου τομέα.

Τα πάνω-κάτω στους μισθούς χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται να φέρει νομοσχέδιο του υπουργείου ΟικονομικώνΠληροφορίες αναφέρουν ότι οι κατηγορίες ειδικών μισθολογίων θα υποστούν αλλαγές, ανάλογες με εκείνες των υπόλοιπων εργαζομένων. Ως εκ τούτου, αναμένεται να ενσωματωθούν στο βασικό μισθό και τα επιδόματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον προβλέπεται:

-Μείωση και συγχώνευση των ειδικών μισθολογίων σε 10 από 20 που είναι σήμερα.

-Διατήρηση των 4 επιδομάτων που ισχύουν και στον υπόλοιπο τομέα. Πρόκειται για το επίδομα θέσης ευθύνης, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, οικογενειακή παροχή, κίνητρο επίτευξης στόχων και κίνητρο επίτευξης δημοσιονομικών στόχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ειδικά επιδόματα που λαμβάνουν οι περίπου 250.000 υπάλληλοι είναι έως και το 40% του μισθού τους.

Στα ειδικά μισθολόγια σύμφωνα με το Έθνος υπάγονται οι εξής κατηγορίες:

Δικαστικοί λειτουργοί
Προσωπικό Νομικού Συμβουλίου του Κράτους
Ιατροδικαστές
Μέλη ΔΕΠ
Μέλη ΤΕΙ
Ερευνητές
Προσωπικό ΚΕΠΕ
Ειδικοί λειτουργοί επιστήμονες
Καθηγητές Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας
Προσωπικό παιδαγωγικού ινστιτούτου
Γιατροί ΕΣΥ
Διπλωματικοί Υπάλληλοι
Αρχιερείς
Μουσικοί
Ένστολοι (Αστυνομικοί, Λιμενικοί, Στρατιωτικοί).

Από τις ρυθμίσεις αναμένεται να υπάρξουν και ορισμένες κατηγορίες οι οποίες θα ευνοηθούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι αυτό των καθηγητών πανεπιστημίων, ερευνητών και εργαζομένων σε ινστιτούτα ερευνών. Σε ενδεχόμενο ενσωμάτωσης των τριών επιδομάτων που λαμβάνουν σε ένα, ευνοημένοι αναμένεται να είναι οι ερευνητές, καθώς λαμβάνουν τους χαμηλότερους βασικούς μισθούς.

Τα νέα ειδικά μισθολόγια σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Χουλιαράκη θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2017.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης