Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας πραγματοποίησε την Κυριακή περιβαλλοντικές δράσεις.

Αυτές περιελάμβαναν τον καθαρισμό του βυθού του λιμένα Καλαμάτας και τον καθαρισμό της ακτής από το ύψος του «Πανελληνίου» έως τον ανατολικό λιμενοβραχίονα (προλιμένα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αντικείμενα που απομάκρυναν οι δύτες ήταν πολλά και μεταξύ αυτών ήταν κινητά, λάστιχα αυτοκίνητων, καρέκλες, παλιά σίδερα και πολλά ακόμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δράσεις ξεκίνησαν στις 11.00 το πρωί και ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι.

Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και η ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής τους συνείδησης.

Για το σκοπό αυτό στο σημείο βρέθηκαν αρκετοί κάτοικοι της Καλαμάτας που συμμετείχαν ενεργά στην εθελοντική περιβαλλοντική δράση. Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε ενημερωτικό περίπτερο για θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος του ΕΛΚΕΘΕ και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας.

Οι δράσεις διοργανώθηκαν σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου, το Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Καλαμάτας, το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων «Ο Αρίων», το ΝΟΚ «Ποσειδών», τον ΝΑΣ «Αίολος», τον Ι.Ο.Ν.Ε, τη σχολή καταδύσεων «Dive Way», τη σχολή καταδύσεων «Dive Code», τη σχολή καταδύσεων «Free Diving Club» και το ΕΛΚΕΘΕ.

Πηγή: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης