Βέβαιος ότι το αργότερο σε 25 ημέρες -οπότε και λήγει η σχετική άδεια που διαθέτει- θα έχει στα χέρια του κασόνια με χρυσά κοσμήματα και λίρες από την εποχή της τουρκοκρατίας δήλωσε ο Ελληνοαυστραλός Βαγγέλης Δήμου, που επιχειρεί για τρίτη φορά να βρει τον θησαυρό του Αλή Πασά στη Βασιλική Τρικάλων.

Την πρώτη, πριν από έναν χρόνο, «έπεσε» σε ένα… κανάλι με νερό, τη δεύτερη, τον περασμένο Μάρτιο, ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος, σήμερα ωστόσο εμφανίζεται αισιόδοξος όσο ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει ό,τι θέλει για μένα. Είμαι ένα βήμα πριν από το δωμάτιο με το χρυσάφι» δήλωσε ο ομογενής επίδοξος χρυσοθήρας και πρόσθεσε ότι με το χρυσάφι που θα βρει θα βοηθήσει την Ελλάδα και συμπολίτες του που έχουν ανάγκη, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος».

Το γεωτρύπανο θα φτάσει σε βάθος 32 μέτρωνΕίναι, μάλιστα, τόσο πεπεισμένος ότι βρίσκεται μια ανάσα από τις ράβδους χρυσού και τις λίρες, ώστε εποπτεύει καθημερινά τις εργασίες και κανονίζει ο ίδιος πού θα τρυπήσει το γεωτρύπανο.

Οι εκσκαφές συνεχίστηκαν και χθες έξω από τη Βασιλική του Δήμου Καλαμπάκας, με το γεωτρύπανο να χτυπά σε κοντινή απόσταση από την περσινή τρύπα, η οποία κατέληξε σε ένα κανάλι με νερό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Δήμου επέστρεψε πεπεισμένος ότι έχει τις σωστές συντεταγμένες για να πέσει ακριβώς πάνω στο δωμάτιο που χρησιμοποιούνταν ως τράπεζα από τον Αλή Πασά και ότι μέσα σε αυτό θα βρει χρυσάφι ανυπολόγιστης αξίας.

Το γεωτρύπανο θα φτάσει σε βάθος 32 μέτρων και, όταν -όπως εκτιμά ο κ. Δήμου- βρει το άνοιγμα, θα κατεβάσει εργάτες για να σπάσουν την πέτρινη είσοδο και να μπουν στο θησαυροφυλάκιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο σύγχρονος «Ιντιάνα Τζόουνς» κατάγεται από την Κάρυστο στη Νότια Εύβοια. Έζησε για πολλά χρόνια στην Αυστραλία, όπου εργάστηκε ως μηχανικός, και επέστρεψε στην Ελλάδα πριν από περίπου μία δεκαετία, έχοντας σκοπό της ζωής του να βρει τον θησαυρό, που άλλοτε λέει ότι είναι του Αλή Πασά και άλλοτε τον πάει πιο πίσω, στην προϊστορία, και λέει ότι είναι του Πρίαμου.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης