Σε σκάνδαλο μεγατόνων το οποίο προκάλεσε ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ στη Ρουμανία, φέρεται να εμπλέκεται ο Έλληνας επιχειρηματίας Γιάννης Παπαλέκας, σύμφωνα με εκτενή ρεπορτάζ που τα τελευταία 24ωρα κατακλύζουν τα ρουμανικά Μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​Σε χρηματιστηριακό σκάνδαλο φέρεται να εμπλέκεται ο επιχειρηματίας Γιάννης ΠαπαλέκαςΜπορεί ο μεγαλοεπιχειρηματίας με καταγωγή από το Ζευγολατιό της Κορίνθου να μην είναι ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό, ωστόσο πρόκειται για τον «βασιλιά» του βαλκανικού real estate, ο οποίος μάλιστα τον περασμένο Αύγουστο εμφανίστηκε ως ένας από τους υποψήφιους αγοραστές του γνωστού Μυκονιάτικου «Nammos».

Ο κ. Παπαλέκας λοιπόν φέρεται να αποτελεί μέλος κυκλώματος, το οποίο, μέσω εταιρειών χρηματοοικονομικών επενδύσεων, «ανεβοκατέβαζε» τις τιμές μετοχών στο χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου, αποκομίζοντας τεράστια χρηματικά ποσά, τα οποία, προκειμένου να «ξεπλυθούν», είτε έκαναν «βόλτα» μεταξύ offshore εταιρειών, είτε χρησιμοποιούνταν για αγορές ακινήτων. Η Αστυνομία τον έχει καλέσει για ανάκριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως πρωταγωνιστής του σκανδάλου εμφανίζεται ο Dragos Bilteanu, πρόεδρος της εταιρείας SIF Muntenia, ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί από τις ρουμανικές Αρχές μαζί με δύο δικηγόρους και έναν τραπεζίτη.

Αφιέρωμα των ρουμανικών ΜΜΕ στα ακίνητα του Παπαλέκα

Ο εκατομμυριούχος κατηγορείται για υπεξαίρεση και ξέπλυμα χρήματος, καθώς, όπως αναφέρεται σε ρουμανικά δημοσιεύματα, «οι ύποπτοι μέσα από εικονικές συναλλαγές οδήγησαν στην τεχνητή αύξηση των τιμών των μετοχών για ορισμένες εταιρείες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο. Στη συνέχεια, οι υπερτιμημένες μετοχές μεταπωλήθηκαν. Τα χρήματα έβγαιναν έξω από τη χώρα μέσω υπεράκτιων εταιρειών, ενώ η ζημιά που προκλήθηκε εκτιμάται σε 13 εκατομμύρια ευρώ».

Όταν ο Παπαλέκας «έχτισε» τον Ρέμο με λουλούδια

Πάντως, όσον αφορά στον κ. Παπαλέκα, το όνομα του είχε απασχολήσει τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης πριν από μερικά χρόνια.

Ήταν τότε που στην πρεμιέρα του τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου στη Θεσσαλονίκη, ο επιχειρηματίας, όπως είχε αποκαλύψει το zougla.gr, «έχτισε» με δεκάδες κιλά γαρδένιες τον τραγουδιστή, ξοδεύοντας σύμφωνα με τα όσα είχαν ακουστεί περίπου 20.000 ευρώ!

Η «καταστροφή» σε λουλούδια που έκανε εκείνο το βράδυ, θύμισε σε κάποιους, περασμένες εποχές, καθώς τα λουλούδια έπεφταν βροχή στην πίστα, αναγκάζοντας τον Ρέμο να σκάβει με το μικρόφωνο, για να μπορέσει να σταθεί.

Επιπλέον, ο επιχειρηματίας είναι ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της Globalworth Real Estate Investments Ltd.

Πρόκειται για μια εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία που στόχο έχει την αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών στη Ρουμανία και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης