Ψέκασαν ακόμα και τους τυφλούς διαδηλωτές!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010, 16:11
Ψέκασαν ακόμα και τους τυφλούς διαδηλωτές!
Τα «όργανα της τάξης» δεν δίστασαν χθες κατά την διάρκεια της ειρηνικής πορείας διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας να ψεκάσουν κατά πρόσωπο και εξ επαφής ακόμα τους τυφλούς που διαδήλωναν, παρότι κρατούσαν το γνωστό λευκό μπαστούνι, συμμετείχαν ειρηνικά στη διαδήλωση , δεν διέπρατταν κανενός είδους βιαιοπραγίες και ήταν παντελώς ανυπεράσπιστοι!

«Το γεγονός αυτό αποτελεί όνειδος και κατάντια για την Ελληνική Αστυνομία και για την Κυβέρνηση – αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση της η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.) – την οποία καλούμε να πάρει πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα περικοπής μισθών, κατάργησης των φοροαπαλλαγών των τυφλών και παγώματος των συντάξεων, που πλήττουν βάναυσα το ποιοτικό τους επίπεδο, καταργώντας κεκτημένα που κέρδισαν με δεκαετίες αγώνων, με διαφαινόμενο τον κίνδυνο να τους ρίξει πάλι στο πεζοδρόμιο και την επαιτεία».

Η Ε.Ο.Τ. καταγγέλλει τους υφιστάμενους του υπουργού Προστασία του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την αλόγιστη χρήση χημικών που έκαναν προκειμένου να διαλύσουν τη μεγαλειώδη πορεία που οργάνωσαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, κ.ά. στο πλαίσιο της απεργίας της 11ης Μαρτίου. Η Ε.Ο.Τ. συμμετείχε στη συγκέντρωση και στην πορεία με πανό, περικειμένου να διαδηλώσει την αντίθεση της στην καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου των τυφλών της χώρας μας μετά την ψήφιση των πρόσφατων αντιλαϊκών μέτρων από την Κυβέρνηση για την περικοπή μισθών, δώρων, επιδομάτων καθώς και το πάγωμα των συντάξεων.

«Απαιτούμε – αναφέρουν – την τιμωρία του επικεφαλής και των αυτουργών οργάνων της τάξης, οι οποίοι στις 12:30 το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Πατησίων και Βερανζέρου προέβησαν στις προαναφερθείσες αχαρακτήριστες ενέργειες. Δηλώνουμε ότι το αναπηρικό κίνημα θα αντιδράσει ενωμένο και μαζικό, προκειμένου να προασπίσει τα κεκτημένα του, την ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία και πάνω απ’ όλα την αξιοπρέπεια του κάθε τυφλού».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010, 16:18