Η ΓΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε προχθές το βράδυ σε ενέδρα χρυσαυγιτών.

Η επίθεση αυτή, συνέχεια της επιδρομής τραμπούκων κατά αφισοκολλητών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα αποκαλύπτει το εύρος της δολοφονικής μανίας των νεοναζί. Η δολοφονία αποτελεί συνέχεια της δολοφονίας του νεαρού μετανάστη στα Πετράλωνα, μετά από τις δεκάδες επιθέσεις σε εργαζόμενους και μετανάστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δράση των φασιστικών – ναζιστικών ομάδων συμπληρώνει τις πολιτικές της εξαθλίωσης των εργαζομένων. Η παρουσία τους είναι αναγκαιότητα και άλλοθι για την τρομοκρατική πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων Ασφαλείας, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία. Ο στόχος είναι σαφής: το εργατικό και λαϊκό κίνημα, όλοι όσοι παλεύουν για να ανατρέψουν τη βάρβαρη επίθεση κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, να απελευθερώσουν το λαό από τα δεσμά των εργοδοτών, των τραπεζιτών, των τοκογλύφων, του κεφαλαίου.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η χρονική επιλογή της δολοφονικής επίθεσης, τώρα που το λαϊκό κι εργατικό κίνημα αναπτύσσει τους αγώνες του. Γι’ αυτό τους προετοιμάζουν, τους εξοπλίζουν, τους αναδεικνύουν. Ακόμα και τώρα που το αίμα του δολοφονημένου με άγριο τρόπο Π. Φύσσα είναι ζεστό, μέσα ενημέρωσης του συστήματος προσπαθούν να αποσυνδέσουν το έγκλημα από τη Χρυσή Αυγή, να αποπροσανατολίσουν μιλώντας για ποδόσφαιρο κλπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δήθεν αντισυστημική Χρυσή Αυγή προωθείται κανονικά από το σύστημα, για να γίνει η σιδηρογροθιά, που μαζί με την κρατική και αστυνομική καταστολή θα κτυπήσει το εργατικό κίνημα. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι χρήσιμοι: όπως όταν ψήφισαν τις φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές.
Όπως όταν έλεγαν στη βουλή ότι το μνημόνιο έχει και καλές πλευρές ή ότι θα έδιναν κι αυτοί τις βάσεις στους Αμερικανούς για να βομβαρδίσουν, αλλά όχι τσάμπα! Και βεβαίως όταν στρέφονται φανατικά κατά όλων των κινητοποιήσεων.

Το έγκλημα αυτό δεν θα μείνει ατιμώρητο. Να τελειώνουμε με το φασισμό, την πολιτική και το σύστημα που σκοτώνει τους νέους και τις ζωές μας.

Έχει μεγάλη ευθύνη η Κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις που υιοθετούν και επικαλούνται τη «θεωρία των δύο άκρων» ταυτίζοντας πολιτικές οργανώσεις με ναζιστικές – φασιστικές εγκληματικές ομάδες.
Δικαιολογούν έτσι τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Οι εργαζόμενοι, το εργατικό – λαϊκό κίνημα, οι εκπαιδευτικοί θα απομονώσουμε τους φασίστες, δεν θα τους αφήσουν να τρομοκρατούν.

Να μη μπορούν να σταθούν πουθενά.

Να σβήσουν από προσώπου γης.

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης