Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά και βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά της ανατολικής και νότιας χώρας. Από τη Θεσσαλία και βορειότερα ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα πεδινά.

 Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τοπικά στα βόρεια και το Ιόνιο θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι, βορειοανατολικοί 5- 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αττική:Τοπικές νεφώσεις και πρόσκαιρες βροχές στα ανατολικά και βόρεια. Στα βόρεια ορεινά είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, βορειοανατολικοί, εντάσεως 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2-9 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη:Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα χιονόνερου ή ασθενών χιονοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 0-5 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη:Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί, 3-5 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3-13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο από -3 έως 6.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Νεφώσεις με ασθενείς βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί, εντάσεως 3-5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη:Νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στη βόρεια Κρήτη. Πιθανώς βροχές και στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί, εντάσεως 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6-12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:Λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6-13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης