Τοπικές βροχές προβλέπονται στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί και στα νότια θα φτάνουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ στα ηπειρωτικά θα υπάρχει παγετός που στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Αττική:Παροδικά αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεσσαλονίκη:Αρχικά προβλέπονται νεφώσεις και ίσως χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά τις πρώτες πρωινές ώρες. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη:Παροδικές νεφώσεις προβλέπονται και ίσως ασθενείς πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά των ανατολικότερων τμημάτων τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία όμως θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά προβλέπονται. Από το απόγευμα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου. Τα φαινόμενα αργότερα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο τοπικά θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις προβλέπονται, τοπικά αυξημένες, με βροχές, κυρίως στην Κρήτη, όπου το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί 6 με 7 μποφόρ και στα νότια θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:Νεφελώδης κατά περιόδους προβλέπεται ο καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης