Oι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Καρδίτσας, Σοφάδων, Μουζακίου κ. κ. Ζησόπουλος, Βλόντζος, Γκαραβέλας και ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παλαμά κ. Μπαρτζιώκας εκφράζουν την αγωνία τους για την πτώση του τζίρου στην αγορά του νομού Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, απώλειες της τάξης του 30% έως 40% κατά μέσο όρο (σε κάποιες περιπτώσεις μιλάμε ακόμη και για 60%) στα είδη ένδυσης, υπόδησης και οικιακής χρήσης κατέγραψε η αγορά του νομού , ενώ ο κλάδος των τροφίμων παρουσίασε μείωση μέχρι και 20% κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Εμπορικών Συλλόγων Καρδίτσας, Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προσδοκίες για μερική ανάκαμψη στην περίοδο των εορτών δεν ευδοκίμησαν, ενώ μηδαμινά κρίνονται πλέον τα περιθώρια επιβίωσης του εμπορικού κόσμου, εάν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα, καθώς, οι οικονομικές απώλειες που έχει υποστεί το εμπόριο του Νομού είναι τεράστιες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταστηματάρχες εφάρμοσαν προσφορές ή μειωμένες τιμές κατά το διάστημα των εορτών, ενώ τεράστιες και αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τους εργοδότες να μην προβούν σε απολύσεις ή μειώσεις προσωπικού.

Πηγή:epikairotita

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης