Το πλοίο «Θεολόγος Π.  αναμένεται να καταπλεύσει χωρίς επιβάτες στο λιμάνι της Ραφήνας. Σύμφωνα με το irafina.gr όλα ξεκίνησαν όταν τα ξημερώματα το μέλος του πληρώματος εμφάνισε υψηλό πυρετό.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και σήμανε συναγερμός για κορωνοϊό. Σε συνεννόηση του Λιμεναρχείου Ραφήνας με τον ΕΟΔΥ αμέσως δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα. Το μέλος του πληρώματος που παρουσίαζε υψηλό πυρετό τέθηκε σε απομόνωση στη καμπίνα του, έχει αποκλειστεί από τα υπόλοιπα μέλη, ενώ και το υπόλοιπα μέλη του πληρώματος θα παραμείνουν σε καραντίνα έως ότου διευκρινιστεί αν τελικά είναι θετικός ή αρνητικός στον ιό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον ασθενή δεν θα τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο αναφοράς, όπου θα γίνει ο ιατρικός έλεγχος, αλλά  η εξέταση θα γίνει μέσα στο πλοίο από γιατρούς συγκεκριμένης κλινικής.

Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης -το πιθανότερο αύριο Κυριακή- το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι της Ραφήνας και τα 40 άτομα που αποτελούν το υπόλοιπο πλήρωμα θα βρίσκονται σε καραντίνα. Το πλοίο σημειωτέον πραγματοποιούσε το δρομολόγιο ‘Ανδρο-Τήνο- Μύκονο, με επιστροφή.

Στην ‘Ανδρο το πλοίο αποβίβασε 17 επιβάτες, 13 στην Μύκονο και 8 στην Τήνο, οι οποίοι έχουν λάβει οδηγίες να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα για το μέλος του πληρώματος του «Θεολόγος Π».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες κι άλλο μέλος του πληρώματος έχει εμφανίσει υψηλό πυρετό, υπάρχει φόβος για πιθανό κρούσμα, που σημαίνει ότι και σε αυτόν θα πάρουν δείγμα για να δουν εάν είναι θετικός στον ιό.

Πάντως πηγές από το Λιμεναρχείο της Ραφήνας αναφέρουν ότι το πλοίο έχει απολυμανθεί, έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τα πάντα ιχνηλατούνται και ανά πάσα στιγμή είναι σε επιφυλακή.

 Πηγή: irafina.gr, ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης