Απέκλεισαν τις εισόδους της Βουλής-Δείτε φωτό

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Μαΐου 2011, 18:00
Απέκλεισαν τις εισόδους της Βουλής-Δείτε φωτό
Συντονιστείτε στο Zougla Radio και παρακολουθείστε τι συμβαίνει στο Σύνταγμα

Μαζικότατη ήταν και η σημερινή συγκέντρωση των Αγανακτισμένων στην πλ. Συντάγματος. Τουλάχιστον 50.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο του προκαθορισμένου ραντεβού- για έβδομη ημέρα- για τις 18:00. Βέβαια, χιλιάδες πολίτες που παρακολούθησαν την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη και των Πανεπιστημιακών που έσπευσαν στο Σύνταγμα, ανέβασαν κατακόρυφα τον αριθμό των διαδηλωτών.

Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ οι «Αγανακτισμένοι» προχώρησαν στον αποκλεισμό όλων των εισόδων και εξόδων που βρίσκονται στο περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου του Κοινοβουλίου.

Στην κεντρική είσοδο επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, τα πνεύματα ήταν οξυμένα, καθώς, σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες, υπήρχεπλήθος συγκεντρωμένων που φωνάζουν συνθήματα κατά της Βουλής και των βουλευτών.

Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί μπροστά από τους διαδηλωτές για να αποτρέψουν την επαπειλούμενη εισβολή στο κτίριο της Βουλής, από το οποίο δεν μπορούν να αποχωρήσουν βουλευτές και εργαζόμενοι.

Οι διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει αξιωματικοί της αστυνομίας με τους πλέον ψύχραιμους από τους διαδηλωτές, προκειμένου να πειστούν να αποχωρήσουν, δεν είχαν αποδώσει, καθώς οι συγκεντρωμένοι ήταν ανυποχώρητοι.

Τελικά, αργά το βράδυ φυγαδεύτηκαν οι τελευταίοι και λύθηκε η «πολιορκία».Η zougla.gr, το Zougla Radio, οι ρεπόρτερ Θανάσης Βλαντός-Σωτήρης Σκουλούδης και τεχνικοί βρίσκονται στο σημείο και σαν αναμεταδίδουν ζωντανά τι συμβαίνει αυτή την ώρα.
Πλήθος κόσμου συρρέει συνεχώς στην πλ. Συντάγματος, στο κέντρο της Αθήνας, δίνοντας για ακόμη μία φορά το ηχηρό «παρών» στο κάλεσμα για «ειρηνική εξέγερση».


Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στους δρόμους γύρω από την πλατεία.

Μπείτε στη σελίδα του facebook της zougla.gr και σχολιάστε

Φωτογραφίες:

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011, 06:20