Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη θα βρεθεί εκ νέου ο Ηλίας Κασιδιάρης, στον απόηχο του βίαιου επεισοδίου στο τηλεοπτικό πλατό. Οι δικαστικές περιπέτειες δεν τελείωσαν. Τουναντίον συνεχίζονται, καθώς το πρωί της Δευτέρας θα γίνει η δίκη που ανεβλήθη και αφορά το περιστατικό ξυλοδαρμού φοιτητή που σημειώθηκε το 2007 .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση δεν είναι διόλου τυχαία, διότι η συγκεκριμένη αποτέλεσε την αρχή μιας προαναγγελθείσας έκρηξης βίας στο τηλεοπτικό στούντιο του ΑΝΤ1, με πρωταγωνιστή αυτού του θλιβερού περιστατικού το Νο2 της Χ.Α. και «προστατευόμενο» του γ.γ Ν. Μιχαλολιάκου.

Αμετανόητος και προκλητικός εμφανίστηκε στην ανακοίνωσή του,στην οποία όχι μόνο δε ζητά συγνώμη αλλά επιχειρεί από θύτης να εμφανιστεί ως θύμα. Χωρίς ίχνος μεταμέλειας για την συμπεριφορά του και για τις εικόνες ντροπής που έκαναν τον γύρο του κόσμου, βάλλει κατά των δικαστικών και αστυνομικών αρχών και εξαπολύει επίθεση και κατά των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

«Επέλεξα να παραμείνω σιωπηρός για 48 ώρες, καθώς δεν ήθελα να δώσω την ευχαρίστηση στα κανάλια να με διαπομπεύσουν εκ νέου, παρουσιάζοντας την εικόνα της μεταφοράς μου, με χειροπέδες, στον Εισαγγελέα. Θα μεταβώ άμεσα στην Εισαγγελία αυτοπροσώπως, για να μηνύσω τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς όσων παρανόμων πράξεων τελέστηκαν εις βάρος μου το τελευταίο διήμερο», λέει μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για τα αδικήματα της απλής συνέργειας σε ληστεία, απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οπλοφορίας και οπλοχρησίας σε βάρος του Κων/νου Διαλυνά, που έλαβαν χώρα στο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 24 Οκτωβρίου του 2007.

Μετά το κρυφτούλι των δύο ημερών με την αστυνομία, εν συνεχεία τις δημόσιες εμφανίσεις του σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, απομένει να αποδειχτεί αν θα επιλέξει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και εμφανιστεί χωρίς χειροπέδες για να παραστεί στη δίκη του ή θα απέχει.

Ο ξυλοδαρμός του φοιτητή και η εμπλοκή Κασιδιάρη

Ο Κασιδιάρης είναι κατηγορούμενος για υπόθεση ξυλοδαρμού φοιτητή τον Οκτώβριο του 2007, που αναμένεται να εκδικαστεί αύριο στο Β’ Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Τότε ομάδα νεαρών είχε τραυματίσει, χτυπώντας με μαχαίρι και γκλοπ, διδακτορικό φοιτητή του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του είχαν αποσπάσει το πορτοφόλι του και άλλα προσωπικά αντικείμενα και είχαν διαφύγει με αυτοκίνητο, το οποίο – όπως αποδείχθηκε από τον αριθμό της πινακίδας που κράτησαν φοιτητές αυτόπτες μάρτυρες – ανήκε στον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο δράστης υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση, στην οποία τον ενέπλεξαν αντιεξουσιαστές και ισχυρίζεται ότι απουσίαζε τότε στο εξωτερικό. Ωστόσο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Κασιδιάρης παρείχε το αυτοκίνητό του ως μέσο διαφυγής στους δράστες. Κατά την διερεύνηση του περιστατικού η Αστυνομία από τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου, βρήκε το γραφείο ενοικίασης οχημάτων στο οποίο ανήκε και διαπίστωσε ότι είχε ενοικιαστεί στο όνομα του υπεύθυνου Τύπου, σήμερα, της Χρυσής Αυγής.

Δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του κατηγορούμενου θα επιδιώξουν την αναβολή της δίκης καθώς η διεξαγωγή της μία εβδομάδα πριν τις εκλογές δεν συμφέρει τον κ. Κασιδιάρη και την προεκλογική προσπάθεια της Χρυσής Αυγής.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την ανακοίνωση των συνηγόρων υπεράσπισης

Ο Γεωπόνος…street fighter και τα περιστατικά βίας

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, απόφοιτος της Γεωπονικής, θεωρείται ο «μορφωμένος» της οργάνωσης. Παρά το γεγονός ότι ο λόγος του και η εξωτερική του εμφάνιση ξεφεύγουν από την τυπική εικόνα του «σκίνχεντ», τα πονήματά του αποκαλύπτουν έναν σκληρό ιδεολόγο του αιματοβαμμένου εθνικοσοσιαλισμού, αφού σε αυτά χαρακτηρίζει τον Χίτλερ «μέγα κοινωνικό αναμορφωτή», δηλώνει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου θα έπρεπε να έχει δολοφονηθεί από τη χούντα και εξυμνεί το χουντικό καθεστώς.

Όσοι γνωρίζουν το παρελθόν και την πορεία του, η συμπεριφορά που επέδειξε τόσο σε βάρος των συνομιλητών του όσο και μετά, σε σχέση με την εξαφάνισή του για να γλιτώσει τις επιπτώσεις του αυτοφώρου, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Η βίαιη συμπεριφορά του έχει «καταγραφεί» και στο παρελθόν, σε βάρος όχι μόνο μεταναστών, γυναικών και ιδεολογικών του αντιπάλων, αλλά και σε βάρος ομοϊδεατών του που απλώς ο ίδιος κρίνει ότι… παρεκκλίνουν.

Ένα από τα περιστατικά αφορούν την επίθεσή του στον Άδωνι Γεωργιάδη, όταν αυτός ήταν στον ΛΑΟΣ. Όπως και ο ίδιος ανέφερε: «Πριν από τρία χρόνια στην πλ. Αττικής, είχα πάει να παραλάβω ένα ψήφισμα των κατοίκων για το μεταναστευτικό. Εγώ δεν γνώριζα τότε τον κ. Κασιδιάρη. Με περικύκλωσε μαζί με άλλους δέκα και μου είπε “τι θες εσύ εδώ ρε;” και κάτι άλλα. Εγώ δεν έδωσα σημασία, είπα “αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου”. Ο συγκεκριμένος κύριος μου έριξε μια κουτουλιά. Κυκλοφορούσα με ένα τεράστιο καρούμπαλο για μέρες στη Βουλή».

Και φυσικά δεν είναι τα μοναδικά «ένσημα» που έχει κολλήσει στην σταδιοδρομία του…

Το πλέον πρόσφατο και πολυσυζητημένο είναι το επεισόδιο επίθεσης στην Λιάνα Κανέλλη και την Ρένα Δούρου. Για το συμβάν, με πρωταγωνιστή τον εκπρόσωπο της Χ.Α., ο οποίος σε ένα κρεσέντο χυδαιότητας και βίας έριξε νερό στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και γρονθοκόπησε την βουλευτή του ΚΚΕ, ο Ν. Μιχαλολιάκος παρέχει πλήρη κάλυψη… Μάλιστα το βράδυ της Κυριακής σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη χαρακτήρισε την Κανέλλη ως «τραμπούκα» και «μπολσεβίκα» που βρίζει και ψευδολογεί. Μεταξύ άλλων είπε: Εμείς δεν είμαστε η ψόφια δεξιά της σφαλιάρας. Αναφερόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο διερωτήθη αφού δεν μπόρεσε να σώσει τη Λιάνα Κανέλλη από τα χαστούκια, πώς θα σώσει τη χώρα από τους κομμουνιστές.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, έχει διατάξει τη σύλληψή του, αλλά η αστυνομία, κινούμενη με αργά αντανακλαστικά, δεν τον εντόπισε, με αποτέλεσμα να παρέλθει το αυτόφωρο και αμέσως μετά να ξεκινήσουν δειλά-δειλά οι δημόσιες εμφανίσεις του…

Αύριο θα είναι ακόμη μία, από τις πολλές, που καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης