Ρέθυμνο: Αναζητούν χορηγούς για να αγοράσουν θρανία και καρέκλες!

Ρέθυμνο: Αναζητούν χορηγούς για να αγοράσουν θρανία και καρέκλες!
Τον παλιό εξοπλισμό ξενοδοχείων, αλλά και το περίσσευμα που είχαν άλλα σχολεία του Ρεθύμνου σε θρανία, καρέκλες και πίνακες, αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν οι μαθητές του νέου γυμνασίου Ατσιποπούλου, προκειμένου να κάνουν τα μαθήματά τους λίγο πριν πέσει η αυλαία της σχολικής χρονιάς.

Ωστόσο, ακόμη τρία υπερσύγχρονα σχολεία που παραδόθηκαν εφέτος δεν έχουν μέχρι στιγμής προμηθευτεί τον νέο εξοπλισμό, επειδή το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Έτσι, υπό τον φόβο τα νέα σχολεία να μετατραπούν σε κτήρια-φαντάσματα, οι Αρχές του Ρεθύμνου έχουν ήδη αρχίσει να αναζητούν χορηγούς για να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Σημειώνεται ότι το αμφιθέατρο του νέου γυμνασίου Ατσιποπούλου εξοπλίστηκε με καρέκλες, τραπέζια και κουρτίνες κάποιου ξενοδοχείου!

Το εν λόγω γυμνάσιο είναι ένα από τα πέντε υπερσύχρονα σχολικά κτήρια του Ρεθύμνου που την ερχόμενη χρονιά θα ανοίξουν τις πύλες τους για να υποδεχθούν τους μαθητές. Όμως, για να συμβεί αυτό, οι τοπικές Αρχές έχουν ήδη αρχίσει να ζητιανεύουν από επιχειρηματίες και πολιτιστικούς συλλόγους, ώστε να καλύψουν το κενό σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό που έχει αφήσει ανεκπλήρωτο -μέχρι στιγμής- το υπουργείο.

Και μπορεί στο γυμνάσιο Ατσιποπούλου να δόθηκε προσωρινή λύση, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με το λύκειο της περιοχής, αλλά και με το γυμνάσιο και λύκειο στο Σφακάκι. Ωστόσο, καλύτερη είναι η εικόνα στο δημοτικό Γερανίου, καθώς αυτό έχει μεταστεγαστεί στο νέο του κτήριο.

Πέρα όμως από τον εξοπλισμό, φόβοι εκφράζονται και για το κατά πόσο θα μπορέσουν τα νέα σχολεία να εξασφαλίσουν τους δικούς τους καθηγητές. Το θέμα του ανύπαρκτου εξοπλισμού των τεσσάρων από τα πέντε νέα σχολεία του Ρεθύμνου έφτασε μέχρι τη Βουλή, έπειτα από τη σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας ο Ηρακλειώτης βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου.

ΠΗΓΗ: Νέα Τηλεόραση

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016, 10:51