Ισχυροί άνεμοι αναμένονται για το επόμενο χρονικό διάστημα, κυρίως στα νότια τμήματα του νομού Ρεθύμνου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Για το λόγο αυτό καλούνται οι πολίτες, σε συνεχή επαγρύπνηση, να μην ανάβουν φωτιές για οποιαδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σέβονται τις υποδείξεις των αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης καλούνται τόσο οι πολίτες όσο και οι επισκέπτες, να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο < 199> (χωρίς χρέωση) όταν εντοπίσουν καπνό ή φωτιά. Αν βρεθούν σε χώρο πυρκαγιάς και δεν μπορούν να βοηθήσουν κατά το αρχικό στάδιο, να απομακρυνθούν άμεσα από το χώρο για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για να διευκολύνουν στο έργο της κατάσβεσης.

Σε περίπτωση κινδύνου μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τον τηλεφωνικό αριθμό / Ευρωπαϊκός Αριθμός Εκτάκτoυ Ανάγκης 112, ενώ για περισσότερες οδηγίες σχετικά με την πρόληψη δασικών πυρκαγιών, άλλα και την αυτοπροστασία σε περίπτωση πυρκαγιάς, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ( www.civilprotection.gr )

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης