Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου αλλά και από το νέο έτος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης. Η ανακοίνωση ήρθε μετά την αναστάτωση που επικράτησε πριν από λίγες ημέρες, όταν η διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής, λόγω έλλειψης γιατρών, αποφάσισε να την κλείσει. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών εφημέρευσης και την εξυπηρέτηση των ληπτών υπηρεσιών υγείας, η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης έχει ήδη μετακινήσει, τους τελευταίους δύο μήνες, συνολικά δέκα γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, από άλλες δομές υγείας ευθύνης της, οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Γ.Ν. Ρεθύμνου, ενώ παράλληλα, με τη συνεργασία και τη σύμφωνη γνώμη τους, υποστήριξη στην εφημέρευση και τη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου θα παρέχουν τον Ιανουάριο του 2020 και οι δύο διευθύντριες Παθολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, όπως σημειώνεται, έχουν δρομολογηθεί στην προκήρυξη για μόνιμο ιατρικό προσωπικό δύο θέσεις ιατρών Παθολογίας στο Γ.Ν. Ρεθύμνου, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής. 

«Η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, σεβόμενη το δικαίωμα στη δωρεάν και ασφαλή παροχή υπηρεσιών υγείας, διαβεβαιώνει τους συνεργάτες της επαγγελματίες υγείας, αλλά και τους πολίτες του νομού Ρεθύμνου και όλης της Κρήτης ότι αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα και εντιμότητα κάθε ζήτημα που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη λειτουργία των μονάδων υγείας ευθύνης της», τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης