Ξεκινούν την Τρίτη 12 Μαρτίου οι εργασίες αποκατάστασης στο Κουρταλιώτικο Φαράγγι το οποίο είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών.

Το συγκεκριμένο φαράγγι αποτελεί για το Ρέθυμνο, φυσικό κάλλος υψίστης σημασίας, με μεγάλη επισκεψιμότητα αλλά και ιστορική αξία για την ταυτότητα της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους από τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, το τμήμα της επαρχιακής οδού από το Ρουσοσπίτι μέχρι τη Μονή Αγίας Ειρήνης έχει δοθεί στην κυκλοφορία. Ο δρόμος δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως διότι δεν έχουν σταματήσει τα φαινόμενα κατολισθήσεων και καθιζήσεων του οδοστρώματος, επομένως ο δρόμος δεν κυκλοφορείται σε όλο του το πλάτος. Σχετικά με το τμήμα Μονή Αγίας Ειρήνης – Μικρά Ανώγεια, αυτό εξακολουθεί και παραμένει κλειστό. Εργασίες θα ξεκινήσουν την Τρίτη 12 Μαρτίου και στο δρόμο προς Καλονύκτη – και για το λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή σε όλους τους οδηγούς να οδηγούν προσεκτικά, καθώς πάντα υπάρχει ο κίνδυνος βραχοπτώσεων και κατολισθήσεων. Άνοιξε τέλος και ο δρόμος στο Φαράγγι των Αρμένων, όμως και για το συγκεκριμένο σημείο ζητείται από τους οδηγούς να κινούνται προσεκτικά, και να τηρούν τη σήμανση με τα όρια ταχύτητας.

Οι ζημιές, κυρίως από κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων, αποκαθίστανται με γρήγορους ρυθμούς, ενώ από πλευράς των αρμοδίων υπηρεσιών υπάρχει κινητικότητα για το σχεδιασμό αποκατάστασης των οδοστρωμάτων, όπου αυτά έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά ή έχουν υποστεί καθιζήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης