Ρέθυμνο: Σε κατάσταση… διάλυσης τα σχολεία του Μυλοποτάμου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015, 15:13
Ρέθυμνο: Σε κατάσταση… διάλυσης τα σχολεία του Μυλοποτάμου
Με αφορμή τη συνεχιζόμενη υπολειτουργία των σχολικών μονάδων στην περιοχή του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών και υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας του Δήμου Μυλοποτάμου Μανούσος Κλάδος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Βρίσκομαι στην πολύ δυσάρεστη θέση να εκφράσω την αγανάκτηση μου και να καταγγείλω δημόσια την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνει η σχολική κοινότητα του Μυλοποτάμου με τη συνεχιζόμενη υπολειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της περιοχής.

»Πολλά από τα νηπιαγωγεία μας παραμένουν κλειστά ενώ Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια είτε λειτουργούν μερικώς ή υπάρχει μόνο διευθυντής και ένα - δύο εκπαιδευτικοί για να ανοίγουν και να κλείνουν τις πόρτες των κτηρίων. Ειδικά τα σχολεία του ορεινού Μυλοποτάμου βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης! Γονείς και κηδεμόνες επικοινωνούν μαζί μας αναστατωμένοι για το αν θα πρέπει να πάρουν τα παιδιά τους και να τα κατεβάσουν στο Πέραμα ή ακόμα και στην πόλη του Ρεθύμνου, καθώς φοβούνται ότι δεν θα ανοίξουν καθόλου τα σχολεία τους».

Προς αυτήν την κατεύθυνση ζήτησε:

  • Την άμεση τοποθέτηση του απαιτούμενου εκπαιδευτικού προσωπικού σε όλα ανεξαιρέτως τα σχολεία του Δήμου Μυλοποτάμου από το πιο μικρό μονοθέσιο έως το πιο πολυπληθές πολυθέσιο.
  • Την άμεση καταβολή των κονδυλίων για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, εκκρεμότητα επίσης αδιανόητη και απαράδεκτη.
  • Την άμεση εξόφληση των καθαριστριών για το Β’ εξάμηνο του περασμένου σχολικού έτους που δεν έχει ακόμα καταβληθεί».
Και πρόσθεσε: «σε ό, τι αφορά τις καταλήψεις σχολείων που βρίσκονται σε εξέλιξη, δηλώνω ότι διαφωνώ με τα κλειστά σχολεία, αλλά, συμμερίζομαι απολύτως τα αιτήματα των μαθητών και τα στηρίζω».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015, 15:26