Ρέθυμνο: Την παροχή 1.550 ημερήσιων σχολικών γευμάτων εξασφάλισε ο δήμος

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019, 15:37
Ρέθυμνο: Την παροχή 1.550 ημερήσιων σχολικών γευμάτων εξασφάλισε ο δήμος

Την παροχή 1.550 σχολικών γευμάτων, σε καθημερινή βάση, διεκδίκησε κι εξασφάλισε ο Δήμος Ρεθύμνης από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), ο οποίος υλοποιεί, εδώ και 3 χρόνια το θεσμό του «ζεστού γεύματος στα σχολεία», που αποτελεί εθνικό πρόγραμμα, ενταγμένο στον κρατικό προϋπολογισμό.

Το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης, μέσα από τη διαρκή συνεργασία του με το σύνολο της σχολικής κοινότητας και την καταγραφή των αναγκών που έχουν τα σχολεία και αξιολογώντας τη θετική αντανάκλαση που έχει η εφαρμογή του θεσμού στη μαθητική κοινότητα άλλων σχολείων -η οποία αποτυπώνεται στη βελτίωση της συναισθηματικής αλλά και μαθησιακής εξέλιξης των παιδιών- απέστειλε αίτημα ένταξης του Δήμου Ρεθύμνης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, στην αρμόδια Δ/νση Οικογενειακών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ. O δήμαρχος Γιώργης Χ. Μαρινάκης με προσωπικό του έγγραφο προς το Οργανισμό ισχυροποιούσε το εν λόγω αίτημα.

Η θετική απάντηση που απεστάλη χθες Τετάρτη, στο Δήμο Ρεθύμνης. Η εφαρμογή του προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσει τον προσεχή Οκτώβριο 2019 οπότε θα έχουν ολοκληρωθεί και οι προβλεπόμενες διαδικασίες όπως διακήρυξης του έργου, ανάδειξης του αναδόχου εκτέλεσης του κ.λπ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019, 15:37