Σε ρυθμίσεις σχετικά με την επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών προχώρησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, το προβλεπόμενο όριο ηλικίας για την αίτηση επανατοποθέτησης στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (Ελληνική Αστυνομία) και στο υπουργείο Δικαιοσύνης (καταστήματα κράτησης) αυξάνεται από τα 45 στα 50 έτη. Ήδη έχουν υπογραφεί οι σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ). Με τη βελτίωση αυτή παρέχονται περισσότερες δυνατότητες επιλογής στους δημοτικούς αστυνομικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, η επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών στις νέες τους θέσεις γίνεται αποκλειστικά στη βάση των προτιμήσεων στην αίτησή τους και κατά τη σειρά που έχουν ιεραρχηθεί.

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τη βελτίωση αυτή αποκλείεται κάθε περίπτωση τοποθέτησης σε θέση που δεν έχει αιτηθεί ο δημοτικός αστυνομικός.

Υπενθυμίζεται ότι για τον αριθμό των θέσεων που μπορεί να υποβάλει αίτηση ένας δημοτικός αστυνομικός δεν υφίσταται κανένας περιορισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης