Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Βομβαρδισμένο τοπίο θύμιζε ένα κατάστημα πώλησης ποδηλάτων κοντά στην Κοκκινιά έπειτα από την επέλαση συμμορίας ληστών που, όπως αποδείχθηκε από τον τρόπο δράσης της, είχε θέσει εδώ και καιρό την επιχείρηση στο στόχαστρό της και ήταν πλήρως οργανωμένη για την πραγματοποίηση του «χτυπήματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zougla.gr, η ληστεία σημειώθηκε λίγο πριν από τις 03.00 τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας (25/11), όταν η κίνηση στους γύρω δρόμους ήταν ελάχιστη και τα φώτα των σπιτιών σβηστά.

Όλα ξεκινούν με την έλευση ενός φορτηγού ακριβώς έξω από την κεντρική είσοδο του καταστήματος, το οποίο βρίσκεται επί της 25ης Μαρτίου.

Όπως θα δείτε και στο video-ντοκουμέντο που εξασφάλισε η ηλεκτρονική μας εφημερίδα, το βαρύ όχημα σταματά έξω από τη θύρα του μαγαζιού, ανοίγει η πλαϊνή πόρτα του φορτηγού και τότε ξεχύνονται έξω πέντε άτομα, τα οποία αρχίζουν σε πολύ γρήγορο ρυθμό να κατεδαφίζουν τις γυάλινες τζαμαρίες, προκειμένου να φθάσουν στα σιδερένια ρολά που στέκουν ως παραπέτασμα μεταξύ αυτών και των προϊόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ρολά αποσύρονται γρήγορα και τότε ξεκινά το πλιάτσικο. Οι ληστές αρχίζουν με μεγάλη ταχύτητα να αποσπούν ποδήλατα. Προσοχή. Όχι οποιαδήποτε ποδήλατα αλλά τα πιο ακριβά. Πράγμα το οποίο σημαίνει πως οι δράστες, άγνωστο πότε και με ποιον τρόπο, γνώριζαν εκ των προτέρων και το διατιθέμενο εμπόρευμα και την αξία του. Ενδεικτικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι, όπως φαίνεται και στο video του zougla.gr, με το που οι δράστες εισβάλλουν στο κατάστημα, προσπερνούν αυτά που βρίσκονται στην πρώτη σειρά -που είναι και τα πιο φθηνά- και ξεκινούν να αρπάζουν επιλεγμένα ποδήλατα αξίας χιλιάδων ευρώ.

Είναι μάλιστα τόσο καλά προετοιμασμένοι, που το «χτύπημα» δεν διαρκεί περισσότερο από τρία λεπτά. Στη συνέχεια επιβιβάζονται στο φορτηγό και γίνονται καπνός…

Δείτε το video-ντοκουμέντο

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης