«Ρινγκ» τα νυχτερινά κέντρα στο Μεσολόγγι

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010, 23:11
«Ρινγκ» τα νυχτερινά κέντρα στο Μεσολόγγι
Τα περιστατικά βίας στα νυχτερινά καταστήματα του ιστορικού πεζόδρομου στο Μεσολόγγι έχουν ήδη αρχίσει να προβληματίζουν αρκετά τόσο τους θαμώνες, που συχνά - πυκνά γίνονται «μάρτυρες» ξυλοδαρμών, όσο φυσικά και τους ίδιους τους ιδιοκτήτες που βλέπουν τα μαγαζιά τους να μετατρέπονται «για ασήμαντη αφορμή» σε… ρινγκ με τις περισσότερες φορές δυσάρεστη κατάληξη.

Πριν από 2 μήνες περίπου, σε ένα από τα κεντρικότερα καταστήματα, έγινε κυριολεκτικά «εισβολή» δύο ατόμων και ο χώρος χωρίς να υπάρχει εμφανής αιτία μετατράπηκε μέσα σε ελάχιστα λεπτά σε πεδίο μάχης!

Προσωπικό και θαμώνες έτρεξαν πανικόβλητοι να γλυτώσουν από τη μανία των «εισβολέων» που δεν άφησαν τίποτε στο πέρασμά τους!

Το σκηνικό συμπληρώθηκε ατυχώς με τραυματισμούς αλλά και συλλήψεις, που οδήγησαν μάλιστα τους πρωταίτιους στη φυλακή.

Το προηγούμενο Σάββατο, ένα ακόμη κατάμεστο μαγαζί, επίσης στον πεζόδρομο, άδειασε μέσα σε λίγα μετά, μετά την είσοδο πάλι τριών ατόμων, που άρχισαν να έχουν προκλητική συμπεριφορά με τους πελάτες αλλά και τους καταστηματάρχες.

Έκτροπα εδώ δεν συνέβησαν, αφού όλοι όσοι διασκέδαζαν μέχρι εκείνη την ώρα έσπευσαν να εγκαταλείψουν τρομοκρατημένοι το χώρο άρον άρον!

Το φαινόμενο, όπως λένε όσοι διατηρούν επιχειρήσεις στην περιοχή, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, ενώ οι αιτίες στις οποίες αποδίδεται η σημερινή αύξηση των κρουσμάτων βίας είναι για τους περισσότερους ανεξήγητες.

Σε κάθε περίπτωση, τα περιστατικά προκαλούν αναστάτωση αλλά και οικονομική ζημιά στους ιδιοκτήτες και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Πηγή: Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνανών

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010, 23:17