Για μείωση σε ποσοστό 70% του τζίρου τους κάνουν λόγο οι Βενζινοπώλες της Ροδόπης, για όλα τα καύσιμα, σε σχέση με πέρυσι, με πρώτο στη λίστα το πετρέλαιο θέρμανσης.

Όλοι οι πολίτες στενάζουν κάτω από τα σκληρά οικονομικά μέτρα, έχουν εξαθλιωθεί.Για το θέμα της θέρμανσης έχουν αντικαταστήσει το πετρέλαιο θέρμανσης με πέλετ, καυσόξυλα, και βιοιονιστές (θερμοπομπούς) οι οποίοι καίνε ρεύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όσοι στις πολυκατοικίες αποφάσισαν να συνεχίσουν με πετρέλαιο θέρμανσης, κάνουν αιματηρές οικονομίες και υπομονή στο κρύο και το καίνε στο 1/4 απ’ ότι το έκαιγαν παλιότερα, μια και τιμή του βρίσκεται στο ένα ευρώ το λίτρο», τόνισε το μέλος του σωματείου Βενζινοπωλών Ροδόπης, Γρηγόρης Κακαρέλης.

Επιπλέον ο κ. Κακαρέλης υπογράμμισε το αίτημα που έθεσαν από κοινού οι ομοσπονδίες Βενζινοπωλών και οι εταιρείες πετρελαιοειδών, για την αφαίρεση των φόρων από τα καύσιμα.

«Έχουμε τα πιο ακριβά καύσιμα και τα χρήματα, κατά 2/3, φεύγουν σε φόρους που έχει επιβάλλει το ίδιο το κράτος. Ζητάμε λοιπόν την κατάργηση κάποιων φόρων, της τάξης των 30%, για να ελαφρύνει λίγο το πορτοφόλι των καταναλωτών και να μην συνεχισθούν τα λουκέτα στους συναδέλφους μας, αλλά δεν μας ακούει, δυστυχώς», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Κακαρέλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά τους οι προμηθευτές καυσόξυλων, κάνουν λόγο για αύξηση της τάξης του 35-40%. « Η τιμή κυμαίνεται στα 120 ευρώ τον τόνο, από 110 που ήταν το καλοκαίρι», τόνισε ο Νίκος Γεωργιάδης, προμηθευτής εγχώριων καυσόξυλων.

Πηγή:inpost
Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης