Στη σύλληψη τεσσάρων ανδρών από το Πακιστάν οι οποίοι προωθούσαν στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες προχώρησαν χθες το πρωί στον νομό Ροδόπης αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Οι δράστες, ηλικίας 51, 41, 34 και 18 ετών,προωθούσαν συνολικά οκτώ μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Μπανγκλαντές και Πακιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τέσσερις διακινητές, διότι όπως προέκυψε, οι δύο από αυτούς, ηλικίας 51 και 41 ετών, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και κινούμενοι σε επαρχιακό δίκτυο, λειτουργούσαν ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που επέβαιναν οι άλλοι δύο δράστες και με το οποίο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα, οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει για τον 51χρονο και το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε, βρέθηκαν δύο πλαστά δελτία αιτούντος διεθνή προστασία και ένα πλαστό υπηρεσιακό σημείωμα, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Κατασχέθηκαν επίσης τα παραπάνω οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Πηγή: thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης