Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα ανακατασκευής της πίστας των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» και μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχει γίνει και η σήμανση που απαιτείται για τις αλλαγές στον τρόπο στάθμευσής τους.
Με τα νέα δεδομένα που θα ισχύσουν από την καινούρια χρονιά, θα αυξηθεί ο χώρος στάθμευσης αεροσκαφών κατά 20% καθώς η Fraport Greece, θα εφαρμόσει και το σύστημα pushback για τα αεροπλάνα, όπως ισχύει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και σε όλα τα διεθνή αεροδρόμια.Αυτό σημαίνει ότι όλα τα αεροσκάφη μετά την προσγείωσή τους θα σταθμεύουν κάθετα στο κτίριο και στις εξόδους του, δίπλα το ένα στο άλλο, και όχι παράλληλα με τις κτιριακές εγκαταστάσεις όπως γινόταν μέχρι σήμερα.
Ειδικά οχήματα θα τα τραβούν προς το κτίριο για να το προσεγγίσουν και με τον ίδιο τρόπο θα τα απομακρύνουν από το κτίριο για να τροχοδρομήσουν και να απογειωθούν. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας και χρόνου, πέρα από την αύξηση της χωρητικότητας της πίστας.
Αυτό το διάστημα συνεχίζονται επίσης οι εργασίες τοποθέτησης του νέου κλιματισμού που θα λειτουργήσει από τη νέα τουριστική περίοδο στο αεροδρόμιο «Διαγόρας».Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το έργο θα πλησιάσει σε κόστος το 1 εκατομμύριο ευρώ, και θα λύσει ολοκληρωτικά το πρόβλημα που αντιμετώπιζε το αεροδρόμιο για πολλά χρόνια και ήταν αιτία να δυσφημείται συνεχώς ο προορισμός από τους τουρίστες που ενώ περίμεναν να εξυπηρετηθούν, ζούσαν τριτοκοσμικές καταστάσεις μέχρι σημείου λιποθυμίας.
Βέβαια το προβληματικό κλιματιστικό σύστημα του κτιρίου ήταν αποτέλεσμα παλαιότητας και εγκατάλειψης, καθώς λειτουργούσε επί δεκαετίες και ποτέ δεν αντικαταστάθηκε με αποτέλεσμα με την πάροδο του χρόνου να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες.
Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι όταν η Fraport Greece, ανέλαβε τη διαχείριση του αεροδρομίου, διαπίστωσε φυσικά ότι ο κλιματισμός ήταν προβληματικός. Όμως δεν μπορούσαν να γίνουν εκτεταμένες εργασίες άμεσα λόγω της μεγάλης κίνησης και της συνεχούς λειτουργίας και έτσι αποφασίστηκε να γίνουν οι αναγκαίες επισκευές.
Με αυτό τον τρόπο το σύστημα άντεξε για ενάμιση χρόνο ακόμα, έστω και με πολλές δυσκολίες, για να ξεκινήσουν φέτος οι εργασίες αντικατάστασής του. Πέρα όμως από το σύστημα του κλιματισμού, οι εργασίες περιλαμβάνουν μία ακόμα μεγάλης κλίμακας παρέμβαση και συγκεκριμένα θα ξηλωθεί όλος ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός που βρίσκεται και αυτός σε άθλια κατάσταση για να τοποθετηθεί καινούριος.
Καλώδια, ηλεκτρολογικοί πίνακες και κάθε τι σχετικό θα απομακρυνθεί ώστε να περαστούν νέες καλωδιώσεις που θα μπορέσουν να υποστηρίξουν τη λειτουργία του αεροδρομίου, για να μην προκαλούνται βλάβες και εμπλοκές στα συστήματα.Επίσης σύμφωνα με το σχεδιασμό θα τοποθετηθεί ένας ακόμα ιμάντας για την παραλαβή αποσκευών, ώστε να εξυπηρετούνται γρηγορότερα οι επιβάτες και ειδικά τις μέρες αιχμής όταν η κίνηση πολλαπλασιάζεται και χιλιάδες άτομα πρέπει να εξυπηρετηθούν ταυτόχρονα.

Πηγή:rodiaki.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης