Χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 1.050.000 ευρώ διεκδικούν με αγωγή, που υπέβαλαν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, από δύο κατοίκους Αρχαγγέλου και ασφαλιστική εταιρεία, πέντε συγγενείς νεαρού Ροδίτη, που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.

Το περιστατικό συνέβη στις 7 Φεβρουαρίου, στο 28ο χλμ της Εθνικής Οδού Ρόδου-Λίνδου, όταν ο νεαρός είχε επισκεφθεί την Ιερά Μονή της Παναγίας Τσαμπίκας στον Αρχάγγελο και επέστρεφε στο σπίτι του, οδηγώντας τη μοτοσικλέτα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, ο πρώτος εναγόμενος, οδηγώντας φορτηγό, ιδιοκτησίας της δεύτερης των εναγομένων, εκινείτο σε ανώνυμη επαρχιακή οδό, που ενώνει την παραλία Τσαμπίκα με την Εθνική Οδό Ρόδου Λίνδου, με κατεύθυνση από παραλία Τσαμπίκα προς την Εθνική Οδό Ρόδου Λίνδου.

Παραβιάζοντας το στοπ, εντελώς αιφνίδια εισήλθε με ταχύτητα κάθετα στο ρεύμα που εκινείτο ο νεαρός Ροδίτης με σκοπό να εισέλθει στην αντίθετη λωρίδα από αυτήν που εκινείτο το θύμα και να συνεχίσει την πορεία του προς Λίνδο.

Το θύμα φέρεται να πραγματοποίησε ελιγμό προς τα αριστερά, περιμένοντας φυσικά ότι ο οδηγός του φορτηγού θα φρενάρει, θα σταματήσει και θα αποτραπεί το ατύχημα. Ωστόσο, ο κατηγορούμενος συνέχισε κανονικά την πορεία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτέλεσμα της πράξης του ήταν να ανακόψει την πορεία του τελευταίου, ο οποίος μη έχοντας άλλη δυνατότητα και χωρίς να προλαβαίνει να αντιδράσει με διαφορετικό τρόπο,  προσέκρουσε με το εμπρόσθιο μέρος της μηχανής του στο πλάγιο αριστερό μέσο του φορτηγού και εν συνεχεία σφηνώθηκε από αυτό, μαζί με τη μηχανή του.

Παρέμεινε σφηνωμένος κάτω από το φορτηγό και σύρθηκε από αυτό, ανίκανος να αντιδράσει, καθώς ο πρώτος εναγόμενος κατά την πρόσκρουση, φέρεται να μην φρέναρε και να συνέχισε την πορεία του και προσπάθησε να διαφύγει εγκαταλείποντας τον τόπο του ατυχήματος, αφού δεν αντιλήφθηκε ότι το σώμα του συγγενούς τους σφηνώθηκε κάτω από το  φορτηγό του.

Σημειωτέον ότι για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε η πολύωρη συνδρομή της πυροσβεστικής και της αστυνομίας. 

Πηγή: dimokratiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης