Ρόδος: Δηλητηρίασαν κοπάδι με πρόβατα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014, 18:11
Ρόδος: Δηλητηρίασαν κοπάδι με πρόβατα
Δηλητηριασμένα ήταν τα σύκα που «έσπειραν» άγνωστοι σε μια ολόκληρη περιοχή ανάμεσα σε Μάσσαρι και Μαλώνα της Ρόδου, καταφέρνοντας να «ξεκάνουν» πάρα πολλά πρόβατα, τα οποία έβοσκαν στην συγκεκριμένη περιοχή.

Το γεγονός που καταγγέλθηκε στη «Ροδιακή» από κατοίκους της περιοχής, αξιολογείται ως ιδιαίτερα σοβαρό και δεν αποκλείεται άμεσα να προκαλέσει ακόμα και εισαγγελική έρευνα.

Ο δράστης ή οι δράστες, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, προχώρησαν στη ρίψη δηλητηριασμένων σύκων, σε συγκεκριμένες περιοχές που έβοσκαν τα πρόβατα αυτά, με αποτέλεσμα να βρουν αργό και μαρτυρικό θάνατο.

Σε πρώτη φάση, καταμετρήθηκαν τα νεκρά πρόβατα, αλλά εκφράζονται φόβοι ότι τον ίδιο μαρτυρικό θάνατο είναι πολύ πιθανό να βρήκαν και άλλα ζώα.

Σπέρνουν τον θάνατο

Δεν είναι η πρώτη πάντως που στη Ρόδο, διασπείρονται δολώματα θανάτου. Αντίστοιχες εγκληματικές μέθοδοι, έχουν χρησιμοποιηθεί επίσης για σκυλιά και γατιά σε διάφορες περιοχές του νησιού, ακόμα και σε κεντρικές γειτονιές στην πόλη της Ρόδου, προκαλώντας έτσι μαζικές θανατώσεις.

Η συγκεκριμένη περίπτωση πάντως που αναφέρθηκε στην περιοχή Μαλώνας – Μάσσαρι, είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει ακόμα το μέγεθος που προκάλεσαν οι άγνωστοι δράστες.

Δεν εντοπίστηκε επίσης τι είδους δηλητήρια χορηγήθηκαν για να θανατωθούν τα ζώα και εκτιμάται ότι θα χρειαστεί κτηνιατρική γνωμάτευση και ειδικές αναλύσεις, έτσι ώστε να γίνει κάτι τέτοιο.

Με πληροφορίες από το rodiaki.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014, 18:12