Εξιχνιάστηκαν την Παρασκευή, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, έξι υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν το τελευταίο τρίμηνο στο νησί.

Για τις περιπτώσεις αυτές σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ρομά, ηλικίας 39, 18, 14 και 14 ετών, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικότερα, μετά από ενδελεχή αξιολόγηση στοιχείων σκιαγραφήθηκε ο τρόπος δράσης των κατηγορουμένων, οι οποίοι ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κινούνταν με φορτηγό αυτοκίνητο σε διάφορες περιοχές και εισέρχονταν σε κατοικίες, οικόπεδα και αγροκτήματα απ’ όπου αφαιρούσαν, μεταξύ άλλων, κοσμήματα, αλουμίνια και χαλκοσωλήνες.

Για εντοπισμό των δραστών και την πλήρη διακρίβωση της εγκληματικής τους δραστηριότητας, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό ρομά στην περιοχή Καρακόνερο Ρόδου.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Την 10.10.2015 το μεσημέρι στην περιοχή Θεολόγος, παραβίασαν αποθήκη και αφαίρεσαν από τον περιβάλλοντα αντικείμενα αλουμινίου.

– Την 24.11.2015 το μεσημέρι στα Κολύμπια, αφαίρεσαν από αυλή κατοικίας είδη υπόδησης.

– Την 23.10.2015 το μεσημέρι στην Ιαλυσό, μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε κατοικία και αφαίρεσαν κοσμήματα.

– Την 26.11.2015 πρωινές ώρες στην περιοχή Θεολόγος, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αλουμίνια αντικείμενα από ιδιόκτητο οικόπεδο.

– Την 26.11.2015 πρωινές ώρες στην περιοχή Θεολόγος, αφαίρεσαν χαλκοσωλήνες, τζαμόπορτες και αντικείμενα αλουμινίου από αγρόκτημα.

– Την 28.12.2015 στο Φαληράκι, παραβίασαν αποθήκη αφαίρεσαν 150 ξαπλώστρες.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες κατασχέθηκε.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης