Ρόδος: Δύο χρόνια φυλάκιση για παρενόχληση ανηλίκου μέσω διαδικτύου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016, 10:00
Ρόδος: Δύο χρόνια φυλάκιση για παρενόχληση ανηλίκου μέσω διαδικτύου
Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων 28χρονος κατηγορούμενος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου μέσω διαδικτύου και καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή.

Συγκεκριμένα, ο 28χρονος, ο οποίος συνελήφθη στη Ρόδο τον Μάρτιο του 2015, δικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, όπου κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής του δικαστηρίου ο 28χρονος άσκησε έφεση, η οποία εκδικάστηκε την Τετάρτη από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο και κατάφερε να τη μειώσει κατά ένα έτος.

Ο 28χρονος κατηγορείται ότι στις 10.02.2015 προσέγγισε 14χρονο σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και έκτοτε, αφού απέκτησαν διαδικτυακή φιλία, του έστελνε μηνύματα με προτάσεις που αφορούσαν σε ασελγείς πράξεις.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από σχετική καταγγελία που έγινε στις 27 Φεβρουαρίου 2015 από τον γονιό του ανηλίκου.

Από τη συνδυαστική έρευνα που διενεργήθηκε με βάση το προφίλ που χρησιμοποιούσε ο δράστης στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του και συνελήφθη στην κατοικία του, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία, αφού άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, τον παρέπεμψε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

Η δίκη (στο αυτόφωρο) έγινε στις αρχές Μαρτίου και ενώπιον του δικαστηρίου κλήθηκε και κατέθεσε η μητέρα του ανηλίκου, η οποία δήλωσε πως δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του κατηγορουμένου, καθώς όλα έγιναν στο πλαίσιο πλάκας.

Παρά τη δήλωση όμως αυτή, ο πρόεδρος της έδρας εξήγησε πως η δίκη θα γίνει κανονικά, αφού η μήνυση δεν μπορεί να αποσυρθεί, διότι το συγκεκριμένο αδίκημα δεν ανακαλείται.

Πάντως και στη συνέχεια η μητέρα είπε στο δικαστήριο πως οι διάλογοι που αντηλλάγησαν μεταξύ του γιου της και του 28χρονου ήταν για πλάκα και πως καμία άλλη επαφή ή συνάντηση δεν είχαν μεταξύ τους.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και κατά την απολογία του ο 28χρονος, ο οποίος από την αρχή είχε παραδεχτεί ότι έστελνε μηνύματα στον ανήλικο. «Στην αρχή το πήρα για πλάκα, δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό, αλλά εξελίχθηκε άσχημα» είπε ο 28χρονος, χωρίς όμως να πείσει το δικαστήριο, αφού τόσο ο πρόεδρος της έδρας όσο και η εισαγγελέας επεσήμαναν πως οι διάλογοι είναι αποκαλυπτικοί και πως ο ίδιος γνώριζε την ηλικία του ανηλίκου.

Από τη μεριά της, η συνήγορος υπεράσπισης του 28χρονου κα Έλλη Πίσσα είχε τονίσει στην αγόρευσή της πως ο πελάτης της είχε ήδη ζητήσει συγγνώμη από τον ανήλικο και την οικογένειά του, είχε κάνει λόγο για ένα αστείο, το οποίο -όπως είπε- «τραβήχτηκε και από τις δύο πλευρές», ενώ επεσήμανε τη συνεργασία που είχε με τις διωκτικές αρχές ο κατηγορούμενος, το γεγονός ότι αποδέχτηκε την πράξη του και τη μετάνοια που επέδειξε.

Πηγή: rodiaki.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016, 10:24