Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, 21χρονος ημεδαπός, κάτοικος Νίκαιας Αττικής, που συνελήφθη προ τριημέρου από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας σε συνεργασία με στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα προαναφερόμενα στελέχη με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου κατά τον κατάπλου του πλοίου «BLUE STAR PATMOS» στον λιμένα της Ακαντιάς, βρέθηκαν στην κατοχή του επτά πλαστικές σακούλες που περιείχαν ακατέργαστη ινδική κάνναβη μικτού βάρους 3.282 γραμμαρίων. Οι συσκευασίες βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένες εντός τροχήλατης ταξιδιωτικής αποσκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κατηγορούμενος δήλωσε προφορικά ότι την εν λόγω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών την προμηθεύτηκε στην Αθήνα από αλλοδαπό πιθανότατα Κουρδικής καταγωγής, ο οποίος του ζήτησε να πραγματοποιήσει την μεταφορά έναντι του χρηματικού ποσού των χιλίων ευρώ τα οποία χρωστούσε από αγορές κοκαϊνης προκειμένου να την παραδώσει σε άγνωστο άτομο στ’ Αφάντου Ρόδου.

Οι λιμενικοί πραγματοποίησαν επιχείρηση ελεγχόμενης παράδοσης-παραλαβής της εν λόγω ποσότητας ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τον εντοπισμό του τελικού παραλήπτη, με αρνητικά όμως αποτελέσματα.

Ο κατηγορούμενος περί ώραν 10:30 δέχθηκε κλήση στην εφαρμογή «Messenger» με φίλο του στο «FACEBOOK» με το ψευδώνυμο «Swervo Swervo» κατά την οποία του απεκάλυψε ότι έχει συλληφθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες ο κατηγορούμενος απολογούμενος κατέθεσε ότι ενεργούσε ως «βαποράκι» συγκεκριμένου ατόμου στον οποίο χρωστούσε χρήματα από αγορές ναρκωτικών ενώ μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου για να διαπιστωθεί η τοξικοεξάρτησή του.

Κατέθεσε εξάλλου και ο πατέρας του και προέκυψε ότι είναι γνωστής διαμονής και δεν πληρούνται οι όροι προσωρινής του κράτησης.

Πηγή: www.dimokratiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης