Ρόδος: Φωτιά σε μηχανοστάσιο φορτηγού πλοίου-Σε εξέλιξη η εκκένωσή του

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, 22:29
Ρόδος: Φωτιά σε μηχανοστάσιο φορτηγού πλοίου-Σε εξέλιξη η εκκένωσή του
Πυρκαγιά σε μηχανοστάσιο φορτηγού πλοίου που πλέει πολύ κοντά στις ακτές της Ρόδου εκδηλώθηκε το βράδυ της Πέμπτης .

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος του πλοίου στο μηχανοστάσιο του οποίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο MED STAR το οποίο μεταφέρει φορτηγά αυτοκίνητα.

Εκτός από το πλήρωμα, στο σκάφος επέβαινε και ένας επιβάτης ως οδηγός φορτηγού οχήματος. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους και αυτό που προέχει είναι να απομακρυνθούν με ασφάλεια χωρίς να κινδυνεύσουν και στη συνέχεια να γίνει διάσωση του πλοίου.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή, 20 άτομα από τους 32 συνολικά επιβαίνοντες του φλεγόμενου πλοίου, επιβιβάστηκαν σε σωστική λέμβο και μεταφέρονται στο λιμάνι της Ρόδου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό καλύτερο έλεγχο.

Για την υπόθεση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έχει ενημερωθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αξιωματικοί του οποίου σε συνεργασία με τους αξιωματικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου συντονίζουν την επιχείρηση.

Στο σημείο έχουν σπεύσει τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού , τέσσερα παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο Super Puma της πολεμικής αεροπορίας.

Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, 23:14