Στο τελικό στάδιο πριν την υποβολή της στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για ενημέρωση και αρχειοθέτηση βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η προανάκριση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για το έγκλημα με θύμα την 31χρονη εκπαιδευτικό Δώρα Ζαχαριά και του 40χρονου δράστη, Κώστα Μοίρα που αυτοκτόνησε στην οικία του, λίγη ώρα μετά τον φόνο.

Τη δεύτερη καραμπίνα που κατείχε ο 40χρονος δολοφόνος, παρέδωσε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ο πατέρας του, ενώ οι αστυνομικοί τελούν σε αναμονή για την ολοκλήρωση των ιατροδικαστικών εξετάσεων που έχουν παραγγελθεί και των εργαστηριακών εξετάσεων από την Σήμανση.
Από την ίδια έρευνα έχει προκύψει ότι η 10ετής άδεια κατοχής της κυνηγετικής καραμπίνας του δράστη δεν είχε ανανεωθεί από το 2015.
Σημειώνεται ότι τόσο το κινητό του τηλέφωνο όσο και το κινητό του θύματος θα εξεταστούν από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Επίσης οι αστυνομικοί εντόπισαν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερα έξω από την οικία του Μοίρα από το οποίο προκύπτει ότι την 14:57 σταθμεύει το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και κατεβαίνει κρατώντας έναν υπολογιστή παλάμης.
Στις 14:58 βγαίνει από την οικία του μπαίνει ξανά στο αυτοκίνητο από την πόρτα του οδηγού και αφήνει την καραμπίνα στην πλευρά του συνοδηγού. Λίγα δευτερόλεπτα μετά βγαίνει ξανά και ανοίγει την πόρτα του συνοδηγού και παίρνει κάποιο αντικείμενο. Στις 15:21 φτάνουν στο σημείο συγγενείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό της δολοφονίας

Από την έρευνα των αστυνομικών έχει προκύψει ότι ο Μοίρας, δρώντας μόνος του, έστησε καρτέρι στο θύμα την 22α Σεπτεμβρίου 2021 και στις 15.02 την δολοφόνησε.
Ενημερώθηκε ειδικότερα τότε η άμεση δράση για νεαρή νεκρή γυναίκα επί της οδού Μόσχας 23 στο Ροδίνι. Οι αστυνομικοί μετέβησαν άμεσα στο σημείο, όπου βρέθηκε σε ύπτια θέση, πάνω στο πεζοδρόμιο η 31χρονη η οποία είχε βληθεί 2 φορές από τη δεξιά πλευρά του σώματός της με κυνηγετικό όπλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προέκυψε ότι όταν προσπάθησε να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο της, την πλησίασε από την μεριά του συνοδηγού και στην συνέχεια την πυροβόλησε δύο φορές με κυνηγετικό όπλο. Τα σκάγια έθραυσαν τον υαλοπίνακα του συνοδηγού και κατέληξαν στο σώμα του θύματος. Αυτόπτης μάρτυρας ενημέρωσε πως ο δράστης, διέφυγε οδηγώντας ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο VW λευκού χρώματος, με κατεύθυνση την περιοχή του Κορακόνερου.
Την 22α Σεπτεμβρίου 2021 και περί ώρα 15:30 αστυνομικοί ενημερώθηκαν για αυτοκτονία άνδρα στο συνοικισμό Θεοτόκος και μετέβησαν στην οδό Δημοσθένη Χαβιάρα, όπου βρήκαν τον Μοίρα εντός της ενοικιαζόμενης οικίας του νεκρό, σε ύπτια θέση επάνω στο κρεβάτι, με την κυνηγετική καραμπίνα που είχε χρησιμοποιήσει για τον φόνο ανάμεσα στα πόδια του.
Το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε από το σημείο της ανθρωποκτονίας, βρέθηκε έξω από την οικία του.
Προέκυψε ότι το είχε μισθωθεί την 21η Σεπτεμβρίου 2021.
Βρέθηκαν στην οικία φυσίγγια στη θαλάμη του όπλου, δίπλα στο πτώμα, πάνω στο κρεβάτι, στον πάγκο του σαλονιού και 9 παραμορφωμένες βολίδες στο χώρο του υπνοδωματίου.
Επίσης βρέθηκε ένα μπλοκ με ιδιόχειρο σημείωμα που έγραφε με καλλιγραφική γραφή «Δεν αξίζει η ΖΩΗ ΜΟΥ χωρίς την Μικρή μου» στην μια σελίδα του.
Σε άλλες υπήρχαν σημειώσεις με ημερομηνίες και ιστορικό γνωριμίας. Υπήρχε και διπλωμένο φύλλο με ονόματα και σημειώσεις.
Βρέθηκαν ακόμη ένα κινητό τηλέφωνο και δύο υπολογιστές και στο αυτοκίνητο δύο usb.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες συγγενείς και φίλοι του θύματος κατέθεσαν στο πλαίσιο της έρευνας ότι η Δώρα διατηρούσε δεσμό με τον Μοίρα από τον Δεκέμβριο του 2020 και τον Ιούλιο συγκατοίκησαν μαζί σε σπίτι στον Θεοτόκο. Ο Μοίρας υπήρξε πιεστικός και κτητικός και 12 ημέρες περίπου πριν το συμβάν η Δώρα διέκοψε μαζί του και μετακόμισε στο πατρικό της σπίτι. Ο Μοίρας είχε διαγράψει όλες τις φωτογραφίες της από το google και την είχε απειλήσει στο παρελθόν.
Οι οικείοι του Μοίρα κατέθεσαν ότι διατηρούσε δεσμό με την Δώρα για 9 μήνες και μία με δύο εβδομάδες περίπου πριν το συμβάν είχαν χωρίσει.
Υποστήριξαν ότι ο χωρισμός τον είχε καταρρακώσει και παρακολουθούσε συνεδρίες σε ψυχολόγο.
Την 22α Σεπτεμβρίου 2021 δεν απαντούσε στο τηλέφωνο και η αδερφή και η μητέρα του προσέτρεξαν στην οικία του.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης