Ρόδος: Στο εδώλιο εννέα άτομα για υπεξαίρεση 6 εκατ. ευρώ στην ΑΤΕ Καρπάθου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018, 03:53
Ρόδος: Στο εδώλιο εννέα άτομα για υπεξαίρεση 6 εκατ. ευρώ στην ΑΤΕ Καρπάθου
Ξεκίνησε την Πέμπτη από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, η εκδίκαση της υπόθεσης υπεξαίρεσης ποσού έξι εκατομμυρίων ευρώ, στην οποία κατηγορούνται εννέα άτομα μεταξύ των οποίων και ο πρώην διευθυντής της Αγροτικής Τράπεζας Καρπάθου.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε το μεσημέρι με την εξέταση της πρώτης μάρτυρος κατηγορίας και διεκόπη για την ερχόμενη Πέμπτη 15 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το βούλευμα, του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου, παραπέμφθηκαν σε δίκη ο πρώην διευθυντής της ΑΤΕ Καρπάθου, ο 55χρονος συνεταίρος του και άλλα επτά άτομα που διατηρούσαν επιχειρήσεις και καταστήματα στο νησί και σε λογαριασμούς τους είχαν γίνει καταθέσεις χρημάτων από τον πρώην διευθυντή.

Συγκεκριμένα, ο πρώην διευθυντής κατηγορείται για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας από διαχειριστή ξένης περιουσίας κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Με το ίδιο βούλευμα παραπέμπεται και ο 55χρονος συνέταιρός του για συνέργεια στις πράξεις αυτές, καθώς και άλλα επτά άτομα για πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης παράνομων εσόδων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του σχετικού νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Το συνολικό ποσό που φέρεται να έχει υπεξαιρέσει από λογαριασμούς 59 ατόμων που είχαν τα χρήματά τους στην τράπεζα που εργαζόταν ο πρώην διευθυντής ανέρχεται στο ποσό των 5.775.080 ευρώ. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο πρώην διευθυντής αφού είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών της τράπεζας, τους έπειθε να επενδύσουν τα χρήματά τους σε REPO δηλαδή σε ομολόγα του Ελληνικού Δημοσίου με συμφωνία επαναγοράς, προκειμένου έτσι να κερδίσουν υψηλότερα επιτόκια σε σχέση με αυτά των καταθέσεων ταμιευτηρίου ή προθεσμίας.

Στη συνέχεια συνέτασσε τα σχετικά έντυπα σύμβασης για τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία υπογράφονταν από τους αντίστοιχους πελάτες και τον ίδιο ως διευθυντή παρέχοντας στην όλη πράξη στοιχεία εγκυρότητας και νομιμοφάνειας. Όμως τις συμβάσεις αυτές ο πρώην διευθυντής ουδέποτε καταχώρησε στα μηχανογραφικά συστήματα και στα λογιστικά βιβλία της Τράπεζας.

Πηγή: rodiaki.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018, 04:00