Για υπεξαίρεση περί την υπηρεσία κατηγορείται πρώην υπάλληλος της ΔΕΥΑΙ, η υπόθεση του οποίου θα εκδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Ο πρώην υπάλληλος πριν από δύο χρόνια καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε φυλάκιση 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά της καταδικαστικής σε βάρος του απόφασης άσκησε διά του συνηγόρου του κ. Ιωάννη Χαρίτου έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 11 Ιανουαρίου 2018 από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο συγκεκριμένος υπάλληλος εργαζόταν στην ΔΕΥΑ του πρώην Δήμου Ιαλυσού ως ταμίας και μετά από περίπου ένα έτος στην θέση αυτή (τον Μάρτιο του 2005) διαπιστώθηκε έλλειψη ποσού περίπου 48.000 ευρώ εκ των οποίων οι 9.900 ήταν σε επιταγή.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης και κατά την εκδίκαση της από το πρωτόδικο δικαστήριο τον Μάρτιο του 2013, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου κ. Γιάννης Χαρίτος, είχε τονίσει πως ο πελάτης του είχε αναλάβει την ηθική ευθύνη της υπόθεσης και είχε ζητήσει από την υπηρεσία του να του δοθεί η δυνατότητα να εργαστεί και να του κρατείται μέρος ή και ολόκληρος ο μισθός προκειμένου να καλυφθεί το ποσό αυτό. Κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό με γνωμοδότηση του αρμοδίου νομικού συμβούλου της επιχείρησης, ωστόσο ο πρώην υπάλληλος που αρνείται ότι πήρε έστω και ένα ευρώ από τα χρήματα αυτά, είχε δώσει έως τότε ποσό 4000 ευρώ και μία επιταγή των 15.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου είχε κρίνει ένοχο τον πρώην υπάλληλο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πηγή: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης