Πρόστιμο ύψους 1500 ευρώ επέβαλε η διεύθυνση περιβάλλοντος και χωροταξικού σχεδιασμού Δωδεκανήσου σε κάτοικο της Λίνδου λόγω της ηχορύπανσης που προκαλούσε εξωτερική μονάδα ψυκτικού μηχανήματός του.

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της υπηρεσίας για απομάκρυνση της επίμαχης εξωτερικής μονάδας δεν έγινε οποιαδήποτε ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση αλλά ούτε και υπήρξε ανταπόκριση στην κλήση της για παροχή έγγραφων εξηγήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι σχετική έγγραφη αναφορά για το θέμα είχε γίνει τόσο από τις υπηρεσίες του δήμου Ρόδου όσο και από την αρχαιολογία, εδώ και ένα χρόνο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπογραφεί από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη η επιβολή διοικητικών κυρώσεων – προστίμου ύψους χιλίων πεντακοσίων (1.500) Ευρώ.

Κατά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε προ καιρού διαπιστώθηκε η ύπαρξη εξωτερικής μονάδας ψυκτικού μηχανήματος, η οποία ήταν τοποθετημένη σε δημόσιο χώρο έξωθεν της οικίας του και πλησίον εστιατορίου στη Λίνδο και έπειτα από γενόμενη ηχομέτρηση διαπιστώθηκε ότι η μονάδα αυτή ηχορυπαίνει, υπερβαίνοντας τα επιτρεπτά όρια με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης