Ρόδος: Προβλήματα στο νησί προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019, 20:01
Ρόδος: Προβλήματα στο νησί προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι
Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει από χθες το απόγευμα την Ρόδο με κύριο χαρακτηριστικό της, τους θυελλώδεις ανέμους ακυρώνοντας δρομολόγια πλοίων και πτήσεων των αεροπορικών εταιρειών.
Χθες βράδυ η πτήση της Aegean από Αθήνα δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο νησί ενώ σήμερα το πρωί ακυρώθηκε η πτήση των 6.40 της Ολυμπιακής από Ρόδο για Αθήνα. Καθυστέρηση είχε η πτήση που θα πραγματοποιούνταν στις 9 το πρωί από το νησί για την Αθήνα της Sky Express.


Σε ότι αφορά τα πλοία, το «Blue Star» το οποίο απέπλευσε από Πειραιά, βρίσκεται από τις 6 το πρωί αγκυροβολημένο στη Λέρο, ενώ το πλοίο «Πρέβελης» που δεν κατάφερε να μπει στο λιμάνι της Ρόδου και βρίσκονταν αγκυροβολημένο στον όρμο της Ιαλυσού, επιχείρησε λίγο πριν τις 11 το πρωί να καταπλεύσει στο λιμάνι της Ακαντιάς. Τέλος το «Δωδεκάνησος Εξπρές» ταξίδεψε χθες για Σύμη αλλά λόγω του καιρού παρέμεινε εκεί.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καθώς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αντιμετώπιση των όποιων περιστατικών, όπως μικρές κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων και κλαδιών.


Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι πεζοί και οδηγοί στο νησί , καθώς εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων σπάνε κλαδιά, και «μετακινούνται» ακόμη και κάδοι απορριμμάτων σε διάφορες περιοχές.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως με την κακοκαιρία έχουν σημειωθεί διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές όπως στην Ιξιά, στις 7 Βαγιές και στην ευρύτερη περιοχή του Καρακόνερου κ.α.

Πηγή: rodiaki.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019, 20:01