Την ποινή των 10 ετών κάθειρξης και το χρηματικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα διατήρησε και στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί τον Ιούλιο του 2015 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και μαζί με τον αλλοδαπό είχαν συλληφθεί και άλλα τρία άτομα, ένας 50χρονος Αλβανός και δύο Έλληνες, 38 και 48 ετών, οι οποίοι το καλοκαίρι του 2016 είχαν κριθεί αθώοι (λόγω αμφιβολιών ο τελευταίος) από το πρωτόδικο δικαστήριο (Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 28χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και είχε ασκήσει έφεση.

Τη Δευτέρα η υπόθεσή του εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο και απέρριψε την αίτηση του αλλοδαπού ως ανυποστήρικτη. Έτσι για τον κατηγορούμενο διατηρείται η πρωτόδικη ποινή που του έχει επιβληθεί.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, οι οποίοι έπειτα από συντονισμένες ενέργειες κατάφεραν να συλλάβουν και μάλιστα επ’ αυτοφώρω τον 28χρονο, ο οποίος φέρεται και ως ο «πρωταγωνιστής» της υπόθεσης, τον 50χρονο συμπατριώτη του και τους δύο Έλληνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν έπειτα από την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί της Δίωξης, βάσει των οποίων ο 28χρονος Αλβανός κατείχε ποσότητες κοκαΐνης, τις οποίες διακινούσε σε χρήστες ναρκωτικών του νησιού.

Οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση το σπίτι του αλλοδαπού στην Παστίδα, έξω από το οποίο στις 26 Απριλίου 2015, στις 22.30, εντόπισαν τον 28χρονο αλλοδαπό τη στιγμή που επιχειρούσε να πουλήσει ποσότητα κοκαΐνης στον 48χρονο και στον 38χρονο.

Άμεσα κινήθηκαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τους τρεις άνδρες, ενώ σε έλεγχο που έκαναν στον 28χρονο βρήκαν να κατέχει επάνω του ποσότητα κοκαΐνης βάρους 6 γραμμαρίων.

Η έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης επεκτάθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, και στο σπίτι του αλλοδαπού όπου συνολικά εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

• ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 232,8 γραμμαρίων, συσκευασμένη σε 26 «φιξάκια» (τα 6 γρ. είχαν εντοπιστεί επάνω του)
• ζυγαριά ακριβείας
• κινητό τηλέφωνο
• το χρηματικό ποσό των 2.245 ευρώ.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του 48χρονου Έλληνα το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών στην πολυκατοικία όπου διαμένει ο 28χρονος Αλβανός, εμφανίστηκε και ο 50χρονος συμπατριώτης του, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι διέμενε στην ίδια πολυκατοικία.

Σε έλεγχο που έγινε στον 50χρονο εντοπίστηκε να κατέχει σύνεργα χρήσης και κοπής ναρκωτικών ουσιών και μικροποσότητα ηρωίνης.

Πηγή: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης