Στο αρχείο τέθηκε με διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου μια εξαιρετικά περίεργη καταγγελία, για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης με νοητική υστέρηση από τον βιολογικό πατέρα της, που δεν είχε επιβεβαιωθεί από την αστυνομική έρευνα.

Όπως έγραψε η εφ. «Δημοκρατική», τον Ιούνιο του 2022 δόθηκε η πρώτη παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ ακολούθησε και δεύτερη τον Νοέμβριο του 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελεγχόμενος για τις πράξεις της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, της γενετήσιας πράξης με ανήλικο και της γενετήσιας πράξης μεταξύ συγγενών, και συγκεκριμένα εις βάρος μιας 13χρονης, είναι ο 57χρονος πατέρας της!

Η καταγγελία υποβλήθηκε από την πρώην σύζυγό του, που ισχυρίστηκε ότι η ανήλικη κόρη της μετά από επίσκεψη στην οικία του, της εκμυστηρεύτηκε παρουσία της γιαγιάς της ότι ο 57χρονος την φίλησε στο στόμα και ασέλγησε εις βάρος της.

Περαιτέρω ισχυρίστηκε ότι η αδελφή της είπε ότι είχε αιμορραγία μετά από όσα συνέβησαν.
Η 13χρονη ωστόσο εξεταζόμενη παρουσία ψυχολόγου πραγματογνώμονα αρνήθηκε τα ανωτέρω, ενώ από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψαν ενδείξεις βίας και ο παρθενικός υμένας του παιδιού διαπιστώθηκε άθικτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα η μητέρα της ανήλικης ισχυρίστηκε ότι το παιδί της διηγήθηκε ότι κατά το σαββατοκύριακο 4 με 5 Ιουνίου 2022 ενώ διέμενε στο σπίτι του πατέρα της, ο οποίος ασκούσε το δικαίωμά του σε επικοινωνία, τη φίλησε στο στόμα και την άγγιξε στην περιοχή των γεννητικών της οργάνων.
Από την Εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι οι γονείς βρίσκονται σε διάσταση και σε διαμάχη σχετικά με περιουσιακά ζητήματα.

Κατά την εξέτασή της ανήλικης παρουσία ψυχολόγου απάντησε κατά τρόπο αντιφατικό, ενώ σε ερώτηση για ποιο λόγο αφηγήθηκε στη μητέρα της τα προαναφερόμενα, απάντησε «για να είναι χαρούμενη» ενώ σε κανένα σημείο της κατάθεσής της δεν αναφέρθηκε στον ισχυρισμό αδελφής της περί υπάρξεως αιμορραγίας, υπονοώντας τη ρήξη παρθενικού υμένα ή άλλου είδους τραυματισμού στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.
Περαιτέρω, από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψαν κακώσεις στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, ενώ ο παρθενικός υμένας βρέθηκε ακέραιος.

Σύμφωνα δε με συμπληρωματική έκθεση προκαταρκτικής πραγματογνωμοσύνης, σε συνδυασμό με τις ιατρικές βεβαιώσεις που βρίσκονται στη δικογραφία, προέκυψε ότι η ως άνω ανήλικη, η οποία έχει μέτρια νοητική υστέρηση, υπολείπεται δε χρονολογικά κατά πολύ της ηλικίας της, είναι επιρρεπής σε καταφατικές απαντήσεις, ενώ λόγω του ήπιου, καλοσυνάτου και καλόκαρδου χαρακτήρα της είναι επιρρεπής σε απαντήσεις προσανατολισμένες να ευχαριστήσουν αγαπημένα της πρόσωπα.

Περαιτέρω, από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε ότι η ανήλικη είναι αρνητικά διακείμενη απέναντι στον πατέρα της, ενώ ο μόνος φόβος τον οποίο φαίνεται να εκφράζει σχετικά με το πρόσωπο του πατέρα της, αφορά στο πρωινό της ξύπνημα και όχι σε άλλη συμπεριφορά.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης του καταγγελλόμενου παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής και Αναστασία Αλεξάνδρου – Κάντιτο.

Πηγή: dimokratiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης