Ρόδος: Στο εδώλιο λογιστής για υπεξαίρεση

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018, 01:00
Ρόδος: Στο εδώλιο λογιστής για υπεξαίρεση
Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει τον επόμενο μήνα 60χρονος λογιστής, κατηγορούμενος για υπεξαίρεση.

Ο 60χρονος είχε κριθεί ένοχος για την κατηγορία αυτή πριν από ενάμιση χρόνο από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο και του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 6 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Κατά της απόφασης αυτής ο 60χρονος δια του συνηγόρου του κ. Ηλία Ζωγραφίδη άσκησε έφεση η οποία θα εκδικαστεί στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου στις 11 Ιανουαρίου 2018.

Στην ίδια υπόθεση φέρονταν να εμπλέκεται και ένας ακόμη λογιστής ηλικίας 35 ετών ο οποίος πρωτόδικα απαλλάχτηκε από την κατηγορία καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Στέλιου Κιουρτζή και Ειρήνης Χατζηαντωνίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο άνδρες το χρονικό διάστημα από το 2004 έως το 2008 ήταν λογιστές σε εταιρεία της περιοχής για την οποία είχαν την υποχρέωση να καλύπτουν όλες τις υποχρεώσεις της, ΙΚΑ, Εφορία, Επιμελητήριο κ.α.

Παρά το γεγονός ότι τους είχαν καταβληθεί τα απαιτούμενα χρήματα ύψους 29.549 ευρώ εντούτοις κατηγορούνται ότι δεν τα κατέβαλλαν.

Πηγή: rodiaki.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018, 01:00