Τρεις αλλοδαποί, εκ των οποίων μία γυναίκα από την Ουκρανία, θα καθίσουν στις αρχές του μήνα στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, κατηγορούμενοι για εμπλοκή σε «κύκλωμα» διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης στο νησί της Ρόδου.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 15 Μαΐου 2016 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, οι οποίοι και συνέλαβαν μια 25χρονη Ουκρανή και έναν 39χρονο Αλβανό υπήκοο, ενώ αναζητούνταν δύο αδέλφια από την Αλβανία. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται και ένας 40χρονος Αλβανός, έγκλειστος στις φυλακές για άλλη υπόθεση ναρκωτικών ουσιών, ο οποίος φέρεται ως ο «εγκέφαλος» του «κυκλώματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και οι τρεις κατηγορούμενοι έχουν ήδη κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου την άνοιξη του 2017, οπότε και τους επιβλήθηκαν βαρύτατες ποινές, τις οποίες θα επιχειρήσουν να μειώσουν στις 10 Ιανουαρίου στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα, ο 40χρονος Αλβανός, ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη, ο 39χρονος ομοεθνής του σε 6 χρόνια κάθειρξη, με την έφεση όμως να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ του επιβλήθηκαν και αυστηροί όροι (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μία φορά στο αστυνομικό τμήμα και 2.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο).

Η 25χρονη Ουκρανή καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ τη μέρα, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία, όλα ξεκίνησαν με αφορμή πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, βάσει των οποίων ο 39χρονος Αλβανός το προηγούμενο πεντάμηνο πριν από την εξιχνίαση της υπόθεσης προμηθευόταν ποσότητες ναρκωτικών, τις οποίες στη συνέχεια διέθετε σε τοξικομανείς της περιοχής έναντι χρημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις πληροφορίες αυτές τις αξιοποίησαν οι αστυνομικοί και το μεσημέρι της Κυριακής 15 Μαΐου 2016 έστησαν «καρτέρι» στο λιμάνι της Ρόδου, όπου με τον κατάπλου πλοίου της γραμμής από τον Πειραιά εντόπισαν να αποβιβάζεται η 25χρονη Ουκρανή. Σε έλεγχο που έκαναν η νεαρή βρέθηκε να κατέχει ένα πλαστικό ποτήρι καφέ με καπάκι, μέσα στο οποίο υπήρχε συσκευασία με 125,5 γραμ. κοκαΐνη.

Στη συνέχεια η 25χρονη επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 39χρονο Αλβανό και εκείνος της έδωσε οδηγίες για το πού θα πάει ώστε να του παραδώσει τα ναρκωτικά. Πράγματι, λίγη ώρα αργότερα, η 25χρονη Ουκρανή συνοδευόμενη από αστυνομικούς μετέβη στο Φαληράκι και συνάντησε τον Αλβανό, στον οποίο και έδωσε τα ναρκωτικά.

Τότε επενέβησαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τον Αλβανό.

Σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκε να κατέχει ένα κινητό τηλέφωνο, δύο κάρτες sim, 35 ευρώ, έναν σουγιά με μήκος λάμας 10 εκατοστών. Επίσης, έρευνα έγινε και στο σπίτι του 39χρονου αλλοδαπού, όπου εντοπίστηκαν μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με μισό γραμμάριο ακατέργαστη κάνναβη και μαγειρική σόδα, η οποία χρησιμοποιείται -σύμφωνα με την αστυνομία- ως νοθευτική ουσία για την κοκαΐνη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 25χρονη Ουκρανή μετέβη στην Αθήνα με εντολή του 40χρονου Αλβανού έγκλειστου στις φυλακές και τις μεσημβρινές ώρες της 14ης Μαΐου 2016 παρέλαβε από δύο αδέλφια αλβανικής καταγωγής στην περιοχή των ΚΤΕΛ Κηφισού την ποσότητα των ναρκωτικών, την οποία στη συνέχεια μετέφερε στη Ρόδο, όπου θα την παρέδιδε στον 39χρονο Αλβανό και πάλι έπειτα από υπόδειξη του έγκλειστου αλλοδαπού.

Σε βάρος των εμπλεκομένων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Απολογούμενη στην ανακρίτρια Ρόδου, η 25χρονη Ουκρανή μαζί με τον συνήγορό της κ. Δήμο Μουτάφη αποδέχτηκε την κατηγορία της μεταφοράς των ναρκωτικών, όχι όμως και αυτή της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης.

Σε ό,τι αφορά τον 39χρονο Αλβανό, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κ. Μανώλη Κουτσούκο, όχι μόνο αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά είχε τονίσει πως ουδεμία σχέση έχει με όλα όσα του καταλογίζονται και πως όλα έγιναν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον καταδιώκουν εδώ και 10 χρόνια.

Τέλος, την 1η Ιουνίου 2016 μεταφέρθηκε στη Ρόδο και απολογήθηκε και ο 40χρονος αλλοδαπός έγκλειστος στις φυλακές, ο οποίος και αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο Αλβανός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και για αυτήν την υπόθεση.
Πηγή: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης