Στον εισαγγελέα Ρόδου αναμένεται να οδηγηθούν το μεσημέρι οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου της Ρόδου στην πισίνα του οποίου χθες το απόγευμα βρέθηκαν νεκρές δύο αδελφές από τη Γαλλία, οι οποίες έκαναν διακοπές στο νησί με την οικογένειά τους.

Μέχρι τότε αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί και υποβληθεί στις αρμόδιες Αρχές η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο των δύο κοριτσιών, ο χαμός των οποίων έχει συγκλονίσει το νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα έγινα γνωστά, οι γονείς των δύο κοριτσιών (ηλικίας 19 και 16 χρόνων) κατέθεσαν στους αξιωματικούς της αστυνομίας ότι τα παιδιά τους δεν ήξεραν κολύμπι.

Η οικογένεια ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τα τέσσερα παιδιά της από τη Γαλλία. Εκτός από τα δύο κορίτσια 16 και 19 ετών που πνίγηκαν, στο ξενοδοχείο βρίσκονταν εκείνη την ώρα οι γονείς τους και οι δύο αδελφές τους, η μία μεγαλύτερη και η άλλη μόλις 10 ετών.

Κάτω από συνθήκες που ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί συνέβη το μοιραίο, ενώ ο ναυαγοσώστης της πισίνας είχε σχολάσει στις 18.00 (το περιστατικό συνέβη περίπου στις 18.30).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τους κανονισμούς, κάθε ξενοδοχειακή μονάδα που διαθέτει πισίνα πρέπει να έχει υπεύθυνο ασφαλείας που εποπτεύει τον χώρο για αποφυγή ατυχημάτων, ενώ τις βραδινές ώρες απαγορεύεται οι ένοικοι των ξενοδοχείων να κολυμπούν στις πισίνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ανευθυνότητα και αδιαφορία “έπνιξαν” τις αδελφές στη Ρόδο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης