Τον προσδιορισμό του πάρκου της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, γνωστό ευρέως ως «πάρκο της πλατείας Γοργοποτάμου», το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε χώρο πάρκινγκ, σε περιβαλλοντικό πάρκο με παιδική χαρά και με την πρόβλεψη για θέσεις στάθμευσης, ενέκρινε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου στη συνεδρίασή του την περασμένη Τετάρτη 23 Μαρτίου.

Κατά τη συζήτηση που έγινε, εκφράστηκε ένας προβληματισμός σχετικά με την ανάγκη αναβάθμισης του πάρκου σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή και από την άλλη την έλλειψη που υπάρχει για χώρους στάθμευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης «ΡΟΠΟΑΝ» κ. Γιώργου Υψηλάντη, ο οποίος σημείωσε ότι στη συγκεκριμένη οδό υπάρχει πρόβλημα στάθμευσης αλλά και έλλειψης πρασίνου, οπότε πρέπει να βρεθεί μία συνδυαστική λύση. Έτσι, το επείγον είναι να ανοίξει η οδός Κ. Τσάτσου μια και αυτό αναμένεται να λύσει πολλά προβλήματα της περιοχής.

Ειδικότερα, για το πάρκο ο κ. Υψηλάντης πρότεινε να μικρύνει ο χώρος του και να τραβηχτούν τα τοιχία ώστε περιμετρικά να δημιουργηθούν αρκετές θέσεις στάθμευσης. Πάντως, αν και από την αρχή δήλωσε ότι η παράταξή του θα ψήφιζε τη σχετική εισήγηση, επεσήμανε ότι δεν είναι το κατάλληλο σημείο για να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης καθώς αυτό θα μπορούσε να γίνει στο χώρο του Καλλιπάτειρα.

Τοποθετούμενος ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος είπε ότι είναι κατανοητά τα παραπάνω, ανέφερε ωστόσο ότι έχει γίνει πολλή δουλειά με την εισήγηση, μελέτησαν το ιστορικό της πλατείας ενώ η λειτουργία του πάρκου τα τελευταία χρόνια έχει φθάσει μέχρι την Εισαγγελία. Ανέφερε, ακόμη, ότι, στη σύμβαση που έχουν υπογράψει με την Εταιρία ανακύκλωσης και περιβάλλοντος, προβλέπεται και η δημιουργία ενός περιβαλλοντικού πάρκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιγράφοντας την κατάσταση του πάρκου σήμερα, είπε ότι τα αυτοκίνητα που σταθμεύουν υπολογίζονται γύρω στα πενήντα ενώ οι διαγώνιες θέσεις στάθμευσης που θα δημιουργηθούν σύμφωνα με τη μελέτη γύρω στα τριάντα με τριάντα πέντε.

Ο Δήμαρχος υπεραμύνθηκε της δημιουργίας περιβαλλοντικού πάρκου λέγοντας ότι αυτό αποτελεί στάση για όλα τα παιδιά που κατεβαίνουν από το Βενετόκλειο. Δεν παρέλειψε, επίσης, να πει ότι δεν μπορεί να αναιρέσει απόφαση της δημοτικής κοινότητας Ρόδου, η εισήγηση της οποίας ήρθε για έγκριση στο δ.σ., από τη στιγμή που όλοι τάχθηκαν υπέρ.

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης