Ρόδος: Χωρίς νερό για ώρες κάθε μέρα η τουριστική περιοχή των Πεύκων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016, 02:00
Ρόδος: Χωρίς νερό για ώρες κάθε μέρα η τουριστική περιοχή των Πεύκων
Τεράστια δυσφήμιση υπέστη η περιοχή των Πεύκων, από την καθημερινή διακοπή υδροδότησης τις τελευταίες τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Μέχρι να βρεθεί λύση, χάθηκε πολύτιμος χρόνος καθώς, τις τελευταίες 20 και πλέον ημέρες, κάθε απόγευμα και μέχρι το βράδυ, δεν υπήρχε σταγόνα νερού στις βρύσες των ξενοδοχείων, με αποτέλεσμα καθημερινά να εκτυλίσσονται σκηνές απείρου κάλλους στις ρεσεψιόν από οργισμένους τουρίστες που ζητούσαν το αυτονόητο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι τουρίστες έπαιρναν νερό από την πισίνα για να πάνε στην τουαλέτα (!) ή έκαναν μπάνιο με εμφιαλωμένο νερό, έχοντας πληρώσει όμως αρκετές εκατοντάδες ευρώ, για να κάνουν τις διακοπές τους στους Πεύκους.

Τα αρνητικά σχόλια για την περιοχή των Πεύκων, έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο και η ζημιά που έχει γίνει στην ευρύτερη περιοχή, αναμένεται να εκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες, με την επιστροφή των Βρετανών, στην πλειονότητά τους, τουριστών στην πατρίδα τους.

Όπως προειδοποίησαν φεύγοντας, όχι μόνο θα διεκδικήσουν πίσω τα χρήματά τους αλλά θα αξιώσουν και αποζημιώσεις για την ταλαιπωρία που υπέστησαν, στην περίοδο των διακοπών τους.

Οι υπάλληλοι υποδοχής των ξενοδοχείων αλλά και οι ιδιοκτήτες, τράβηξαν τα πάνδεινα όλο αυτό το διάστημα της μεγάλης ταλαιπωρίας καθώς ήταν υπόλογοι στους επισκέπτες τους, χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη, για την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή.

Αρκεί να σημειωθεί, πως σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», από μία και μόνο μικρή ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής, δόθηκαν συνολικά 10.000 ευρώ (!) ως επιστροφή χρημάτων σε αγανακτισμένους πελάτες της, χαρακτηριστικό παράδειγμα της οικονομικής ζημίας που υπέστησαν επιχειρήσεις της περιοχής, πέρα από τα χρήματα που ξόδεψαν, για να κουβαλούν καθημερινά εκατοντάδες κιβώτια νερού ώστε να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών αλλά και τις δικές τους.

Τα παράπονα των αγανακτισμένων τουριστών, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου για τις τριτοκοσμικές συνθήκες τις οποίες βίωσαν στο νησί μας, και οι επιχειρηματίες των Πεύκων περιμένουν με κομμένη την ανάσα, τα αποτελέσματα της δυσφήμισης, που θα διαφανούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το βράδυ της Παρασκευής, αφού η περιοχή των Πεύκων ξανάμεινε από νερό, οχήματα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ εφοδίασαν με νερό τις δεξαμενές μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, κι έτσι λύθηκε το πρόβλημα για μερικές ώρες. Παράλληλα, συνεργεία της ΔΕΥΑΡ, αξιοποίησαν, κατόπιν πιέσεων των κατοίκων, μια ανενεργή γεώτρηση την οποίαν συνέδεσαν με μία διπλανή ενεργή, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ποσότητα του νερού και να καλύπτονται ταχύτερα οι ανάγκες των Πεύκων.
Οι επιχειρηματίες μιλούν για εμβαλωματικές λύσεις και ζητούν μόνιμη αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς όπως καταγγέλλουν στην «δ», στην περίπτωση που σημειωθεί διακοπή ρεύματος (συχνό φαινόμενο για τη Ρόδο) η περιοχή θα ξεμείνει πάλι από νερό, καθώς δεν υπάρχουν γεννήτριες για να τροφοδοτήσουν με ρεύμα τις αντλίες, που στέλνουν το νερό στους Πεύκους.

«Το πρόβλημα μπαλώθηκε, δεν λύθηκε. Μπαλώθηκε, αφού έγινε η ζημιά όμως στην περιοχή μας. Ήρθαν νέοι τουρίστες αλλά τα αποτελέσματα της τεράστιας δυσφήμισης της περιοχής μας, θα φανεί με την επιστροφή των τουριστών στην πατρίδα τους και τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν. Ήδη έχουμε εκτεθεί διεθνώς, έχουμε γίνει ρεζίλι μέσω του διαδικτύου, επειδή κάποιοι ολιγώρησαν και δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους», δηλώνει επιχειρηματίας στην «δ».

Χωρίς νερό τα Κολύμπια

Επί δύο ημέρες, Σάββατο και Κυριακή, οι κάτοικοι των Κολυμπίων ήταν χωρίς νερό, όπως καταγγέλθηκε στην «δ». Κάτοικοι της περιοχής, ανέφεραν ότι επί δύο ημέρες, δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν καθώς στα σπίτια τους δεν υπήρχε σταγόνα νερού, αν και όπως λένε, τα ξενοδοχεία υδροδοτούνταν κανονικά. Αυτό που ζητούν οι κάτοικοι των Κολυμπίων, είναι να λυθεί το πρόβλημα, το οποίο, κάθε χρόνο είναι και μεγαλύτερο με αποτέλεσμα κάθε σεζόν, να ταλαιπωρούνται κάτοικοι και επισκέπτες.

Πηγή: dimokratiki.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016, 02:00