Ρώσος κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος με bitcoin προσφεύγει στον Άρειο Πάγο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017, 12:21
Ρώσος κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος με bitcoin προσφεύγει στον Άρειο Πάγο
Ένας 38χρονος Ρώσος, ο οποίος κατηγορείται για «ξέπλυμα» 4 δις δολαρίων μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων (bitcoin), θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο.

Ο ίδιος κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, που αποφάσισε να εκδοθεί στις ΗΠΑ. Η υπόθεση θα εξεταστεί το προσεχές διάστημα από το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Εν όψει της διαδικασίας αυτής, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, εκ των συνηγόρων του, εξέφρασε την ελπίδα του «να είναι καλύτερο το αποτέλεσμα, διότι οι νομικές προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την έκδοση του πελάτη μας στην Αμερική δεν συντρέχουν στην υπόθεση αυτή».

Ο ίδιος, σε δηλώσεις του μετά τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου στο αμερικανικό αίτημα, χαρακτήρισε την υπόθεση «πρωτόφαντη» για τα ελληνικά δικαστήρια.

Κληθείς να σχολιάσει το παράλληλα αίτημα των ρωσικών Αρχών που με τη σειρά τους ζητούν την έκδοση του 38χρονου για άλλη υπόθεση, ο Αλ. Λυκουρέζος τόνισε ότι το συγκεκριμένο αίτημα θα προσδιοριστεί και θα συζητηθεί εντός των επόμενων ημερών, επαναλαμβάνοντας ότι ο εντολέας του, παρότι αρνούμενος την κατηγορία της απάτης που του χρεώνουν οι Ρώσοι, συναινεί στην έκδοσή του στην πατρίδα του.

Από τη μεριά του, ο Ηλίας Σπυρλιάδης, μέλος του νομικού επιτελείου του 38χρονου, αναφερόμενος στην απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, διατύπωσε την άποψη ότι κατά τη διαδικασία «δεν εισφέρθηκαν επαρκείς ενδείξεις για την ενοχή του πελάτη μας».

«Φρονούμε ότι ο Άρειος Πάγος θα εξετάσει με μεγάλη ενδελέχεια όλα τα στοιχεία και θα λάβει υπ' όψιν την τελευταία δήλωση του πελάτη μας ότι αφενός είναι αθώος και αφετέρου δεν σχετίζεται με την πλατφόρμα της οποίας υπήρξε ένας απλός τεχνικός σύμβουλος» πρόσθεσε.

Την εμπιστοσύνη της στην ελληνική Δικαιοσύνη εξέφρασε σε δηλώσεις της η Ξανθίππη Μωυσίδου, υπερασπίστρια κι αυτή του Ρώσου. «Η απόφαση του δικαστηρίου είναι απολύτως σεβαστή, θα εξεταστεί η έφεσή μας στον Άρειο Πάγο που θα κρίνει σε δεύτερο βαθμό ως δικαστήριο ουσίας» είπε, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας». Υπενθύμισε, δε, ότι τον τελευταίο λόγο έχει ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης (σε περίπτωση που τα δικαστήρια εκδώσουν θετικές αποφάσεις).


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017, 12:21