Φωτογραφίες – Βίντεο: Χάρης Γκίκας

«Βροχή» αιτημάτων από τη Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία οδηγήθηκε νωρίς το πρωί στην 35η τακτική ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί  για τις δολοφονίες της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, η απολογία της μετατέθηκε για τις 21 Δεκεμβρίου οπότε η 33χρονη κατηγορούμενη θα οδηγηθεί και πάλι στο ανακριτικό γραφείο.  

 

Αιτία ήταν η  απόφαση της ανακρίτριας να κάνει δεκτά τα αιτήματα που κατέθεσε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου ,  Αλέξης Κούγιας ο οποίος αμφισβήτησε τη νομιμότητα της προδικασίας και ζήτησε να κληθούν νέοι μάρτυρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες για να αποφανθεί επί του αιτήματος ακυρότητας της προδικασίας  και μέχρι τότε η Ρούλα Πισπιρίγκου θα έχει την ευκαιρία να μελετά την υπερασπιστική της τακτική από τη φυλακή όπου κρατείται για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας ζήτησε  όχι μόνο να καταθέσουν εκ νέου οι ιατροδικαστές Ν. Καρακούκης και Ν.Καλόγρηας, θεωρώντας το πόρισμα που συνέταξαν προσυνεννοημένο αλλά και να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση με άλλους ιατροδικαστές. . 

Συγκεκριμένα ο κ. Κούγιας ζητεί να κληθούν και να εξετασθούν ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων οι: Χρήστος Κραββαρίτης, ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Φώτιος Χατζηνικολάου, αναπληρωτής καθηγητής ιατροδικαστικής στην Ιατρική Σχολή ΑΠΘ και Συμεών Μεσογίτης, ιατροδικαστής.

Με το αίτημά του  ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, χαρακτηρίζει αναγκαία την εξέταση επίσης της Χαράς Σπηλιοπούλου και των  Χρήστου Ευτυχιάδη και  Γεώργιου Σταυρουλάκης.

Ακόμη ο κ. Κούγιας κατέθεσε αίτημα προκειμένου να κληθεί για κατάθεση ο ιατροδικαστής Σ. Τσαντίρης ο οποίος και έχει κάνει τη νεκροψία-νεκροτομή κατ  εντολή της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της Μαλένας. Ακόμη ζήτησε να κληθεί και η παθολογοανατόμος κ. Αντιγόνη Μητσέλου.

 

“Σήμερα είναι μία εξαιρετική μέρα για την δικαιοσύνη, γιατί η τακτική ανάκριση έκανε δεκτά όλα τα αιτήματά μας και η ανακρίτρια κ. Τζωρτζάτου, δέχτηκε ότι έπρεπε να έχουν εξεταστεί όλοι αυτοί οι μάρτυρες οι οποίοι δεν εξετάστηκαν στην προδικασία και που για αυτό το λόγο δεν εξετάστηκαν και στην τακτική ανάκριση. Θα τους καλέσει όλους όσους αναφέρονται”, τόνισε ο κ. Κούγιας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης