Διπλή παρέμβαση του Ρουβίκωνα πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής, στις πρεσβείες της Τουρκίας και του Ισραήλ. Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, πραγματοποιήθηκαν 17 προσαγωγές, γύρω από την πρεσβεία του Ισραήλ.

Η παρέμβαση στη πρεσβεία της Τουρκίας έγινε μαζί με τους Κούρδους συντρόφους του Tevgera Ciwanen Şoreşger (Επαναστατικό Κίνημα Νεολαίας). 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Κουρδικός λαός είναι πάντα μόνος του, αυτό είναι το συμπέρασμα. Όπως κάθε λαός που δεν ακολουθεί την πεπατημένη των ιμπεριαλισμών, που δίνει το “κακό παράδειγμα” δοκιμάζοντας τρόπους αυτονομίας και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών βασισμένους στην ελευθερία, την ισότητα και την άμεση λαϊκή συμμετοχή. Βασισμένους στην άρση των εθνικών, θρησκευτικών και έμφυλων διακρίσεων», τονίζεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, η συγκέντρωση έξω από την ισραηλινή πρεσβεία έγινε ως πράξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στεκόμαστε στο πλευρό των Παλαιστίνιων και αναγνωρίζουμε πως η ιστορική διεθνής αλληλεγγύη, από τα κάτω, στην Παλαιστινιακή αντίσταση αποτέλεσε ένα από όσα τη βοήθησαν να συνεχίσει τον αγώνα κι από τα ελάχιστα που της προσφέρθηκαν ποτέ με ανιδιοτέλεια. Αυτή τη διεθνιστική ανιδιοτέλεια που είναι πάντα διαθέσιμη σε όποιο κίνημα καταπιεσμένων τη χρειάζεται. Και που στο όνομά της πρέπει να πάμε κόντρα στις προπαγάνδες και το εθνικιστικό κλείσιμο του ματιού, πως δήθεν “μας συμφέρει να είμαστε με το Ισραήλ”. Αυτό μπορεί να συμφέρει το κράτος και το κεφάλαιο αλλά δε συμφέρει κανέναν καταπιεσμένο/η ούτε στην Ελλάδα ούτε πουθενά», τονίζεται. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης