Ρουβίκωνας: «Οι προσαχθέντες και συλληφθέντες για την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ μας είναι παντελώς άγνωστοι»

Ρουβίκωνας: «Οι προσαχθέντες και συλληφθέντες για την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ μας είναι παντελώς άγνωστοι»
Μέσω ανάρτησης, ο «Ρουβίκωνας» καλεί την αστυνομία να «μη συλλαμβάνουν άσχετους», τονίζοντας πως όλοι οι προσαχθέντες και συλληφθέντες για την επίθεση με μπογιές στην αμερικανική πρεσβεία «μας είναι παντελώς άγνωστοι».

Παρατίθεται αυτούσια η ανάρτηση του «Ρουβίκωνα»:

«Σύμφωνα με πληροφορίες που η ΕΛ.ΑΣ. διέρρευσε στον τύπο, μετά την παρέμβασή μας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, τα ξημερώματα της Κυριακής, η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές ατόμων, δύο εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Αυτό που γνωρίζουμε εμείς είναι ότι όσοι πήγαμε στην παρέμβαση, τόσοι και επιστρέψαμε. Κανένα μέλος δεν προσήχθη και πολύ περισσότερο κανένα μέλος μας δεν συνελήφθη. Αντιλαμβανόμαστε βέβαια την πρεμούρα των αρχών να δείξουν αποτελεσματικότητα στο αφεντικό, από την άλλη όμως το να μαζεύουν όποιον τυχαίο βρουν στον δρόμο και να του φορτώνουν κατηγορίες είναι τελείως ανήθικο και ελεεινό.

»Πόσο μάλιστα όταν τέτοιες πρακτικές "καρφώνουν" άδικα ανθρώπους όχι μόνο στην ελληνική δικαιοσύνη αλλά και στα κιτάπια των ΗΠΑ και των δικών τους υπηρεσιών. Ξεκαθαρίζουμε ότι όλοι οι προσαχθέντες και συλληφθέντες μας είναι παντελώς άγνωστοι και απαιτούμε την άρση κάθε δίωξης εναντίον τους για πράξεις που κάναμε εμείς. Αυτή η πρακτική της αστυνομίας που τείνει να γίνει συνήθεια των τελευταίο καιρό πρέπει να σταματήσει».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019, 11:32