Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ, θα ανακηρυχθεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ., στην
Αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο νομπελίστας sir Martin John Evans, καθηγητής γενετικής και πρύτανης του Πανεπιστημίου του Cardiff.

Ο Καθηγητής Sir Evans υπήρξε πρωτοπόρος στην απομόνωση, την καλλιέργεια και την κλινική εφαρμογή των βλαστοκυττάρων. Για τη συνολική του προσφορά στην επιστήμη έχει λάβει πλήθος διεθνών διακρίσεων και βραβείων, με αποκορύφωμα την απονομή του βραβείου Nobel Ιατρικής το 2007. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την Πανεπιστημιακή Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ» στην υλοποίηση διεθνώς πρωτοποριακών πρωτοκόλλων εφαρμογής βλαστοκυττάρων σε ασθενείς που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Καθηγητής Sir Evans αποτελεί εξαιρετική φυσιογνωμία της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Θα προηγηθεί συνέντευξη Τύπου που θα δώσει ο καθηγητής, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ , στις 11 το πρωί της ίδιας μέρας.

Πηγή:.salonicanews

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης