Σαφάρι ελέγχων από την αστυνομία στα νησιά

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020, 14:59
Σαφάρι ελέγχων από την αστυνομία στα νησιά

Σε συλλήψεις υπευθύνων νυχτερινών μαγαζιών για διοικητικές παραβάσεις και πρόστιμα προχώρησαν άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας σε ελληνικά νησιά έπειτα από ελέγχους που πραγματοποιούν αυτή την περίοδο.

Συγκεκριμένα, στην Πάρο και συγκεκριμένα στην Παροικιά, οι αστυνομικοί έπειτα από έλεγχο που διενήργησαν σε νυχτερινό μαγαζί διαπίστωσαν ότι, ενώ η χωρητικότητα είναι για 13 πελάτες, ο ιδιοκτήτης επέτρεψε την είσοδο σε 31.

Στη Μύκονο, πραγματοποιήθηκαν 17 έλεγχοι σε 12 καταστήματα στη Χώρα και σε 5 beach bars. Ένας εργαζόμενος σε αυτά οδηγήθηκε στο αυτόφωρο επειδή το μαγαζί δεν διέθετε άδεια για μουσική. Επίσης στη Μύκονο συνελήφθη ένας Βρετανός τουρίστας για διατάραξη κοινής ησυχίας σε βίλα μετά από καταγγελία.

Στη Σαντορίνη, πραγματοποιήθηκαν 13 έλεγχοι σε καταστήματα, ενώ στην περιοχή Φηρά οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις για δύο αυτόφωρα για ηχορύπανση.

Στο Αίγιο ένα νυχτερινό μαγαζί παραβίασε την αναστολή λειτουργίας του. 

Την ίδια ώρα, αυξημένοι είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας σε όλη τη χώρα λόγω του κορωνοϊού για την τήρηση των μέτρων αποφυγής και διάδοσής του.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Κυριακή 2 Αυγούστου, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια οι ακόλουθες παραβάσεις: 

(304) για μη χρήση μάσκας-μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:

(120) στην Αττική

(34) στο Νότιο Αιγαίο

(24) στην Κρήτη

(20) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

(19) στη Στερεά Ελλάδα

(18) στη Θεσσαλονίκη

(15) στα Ιόνια Νησιά

(13) στην Κεντρική Μακεδονία

(12) στη Θεσσαλία

(12) στο Βόρειο Αιγαίο

(8) στην Ήπειρο

 (4) στη Δυτική Ελλάδα

 (4) στην Πελοπόννησο και 

 (1) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από προχθές (1 Αυγούστου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (615) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ. 

(6) για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών κ.λπ.), ενώ συνελήφθησαν (2) άτομα. 

Σημειώνεται ότι από προχθές (1 Αυγούστου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (27) σχετικές παραβάσεις. 

(7) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο (500 ευρώ). 

Σημειώνεται ότι από προχθές (1 Αυγούστου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (8) σχετικές παραβάσεις. 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020, 15:05