Λύση εδώ και τώρα, προτού συμβεί το μοιραίο, ζητά η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης, αφού εδώ και μήνες δεν υπάρχει χειριστής για το ακτινολογικό εργαστήριο. Το θέμα ήρθε εκ νέου στην επιφάνεια, όταν από πριν λίγες ημέρες ένας νεαρός φοιτητής της Νομικής Σχολής έπεσε στους βράχους της Γριάς Βάθρας.

Με τη βοήθεια των πυροσβεστών και ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ απεγκλωβίστηκε από το σημείο και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης προκειμένου να του παρασχεθεί ιατρική φροντίδα. Ο νεαρός υπέστη κάκωση θώρακα και ανέφερε άλγος και δύσπνοια -συμπτώματα που παρέπεμψαν τους γιατρούς στη διάγνωση πνευμοθώρακα, ο οποίος έχει δυσμενή εξέλιξη. Όμως, για την επιβεβαίωση της διάγνωσης χρειαζόταν ακτινογραφία θώρακα, η οποία δεν γίνεται στο Κ.Υ. Σαμοθράκης λόγω έλλειψης χειριστή μηχανήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικώς, μετά από την παρέμβαση ενός πολίτη, το θέμα διευθετήθηκε και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Ατζανό Παναγιώτη, ο οποίος εδώ και καιρό δείχνει την ευαισθησία του για το νησί που γεννήθηκε. Χάρη στην ευγενική, εθελοντική προσφορά του, έγινε ακτινογραφία θώρακα, που έδειξε δύο σπασμένα πλευρά και το περιστατικό διεκομίσθηκε στο Παν.Γεν. Νοσ/μείο Αλεξ/πολης.

Επιστρέφω στην παράκληση του Κ.Υ. Σαμ/κης να βρεθεί χώρος διαμονής, έστω και ένα δωμάτιο για τη φιλοξενία ενός ειδικού για το ακτινολογικό εργαστήριο, ο οποίος είναι αναγκαίος και η 4η Δ.Υ.ΠΕ Μακεδονίας και Θράκης είναι πρόθυμη να τον στείλει στην Υπηρεσία μας», αναφέρει ο διευθυντής του Κ.Υ. Σαμοθράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης