Πέρασαν κιόλας 35 χρόνια από τη φρικτή αποκάλυψη του δράματος που βίωνε επί 29 χρόνια, η Ελένη Καρυώτη. H γυναίκα είχε βρεθεί τότε γυμνή και κλειδωμένη στο υπόγειο του σπιτιού της στην περιοχή Κωσταλέξι της Λαμίας, παρουσιάζοντας εικόνα άγριου ζώου.

Η άτυχη Ελένη είχε κάνει το «σφάλμα» να ερωτευτεί σε εφηβική ηλικία – και κατά κάποιους να συνάψει σχέση- τον δάσκαλο του χωριού, που ήταν κομμουνιστής. Τα μέλη της οικογένειάς της που δήλωναν εθνικόφρονες, αισθάνθηκαν ντροπιασμένοι και την φυλάκισαν στο ισόγειο του σπιτιού, γυμνή, δίνοντάς της μόνο μία κουβέρτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χωριό φαίνεται πως γνώριζε την κατάσταση, αλλά κανείς δεν είχε παρενέβη μέχρι και τη στιγμή που το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία. Κατά την είσοδο των αρχών στο σπίτι, η Ελένη, τρομαγμένη έβγαζε άναρθρες κραυγές, καθώς όλα αυτά τα χρόνια που έμενε φυλακισμένη, κανείς δε της μιλούσε.

Ψυχολογικά και συναισθηματικά διαταραγμένη, είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λαμίας για εξετάσεις και παρακολούθηση. Εκεί, είχε ζητήσει ένα κομμάτι χαρτιού στο οποίο και είχε γράψει μόνο το όνομα του δασκάλου.

Στη συνέχεια, η γυναίκα μεταφέρθηκε σε ψυχιατρικό ίδρυμα, από όπου λίγα χρόνια αργότερα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Κανείς μέχρι και σήμερα δεν γνωρίζει που βρίσκεται και αν ζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης